2018-11-20 20:01Pressmeddelande

Idrottsparken i Belganet har återfått sin gamla glans

Foto: Idrottsplats.seFoto: Idrottsplats.se

 

​Idrottsparken i Belganet i Ronneby har återfått sin gamla glans tack vare kulturmiljöinsatser av länsstyrelsen. På lördag kommer idrottsparken att återinvigas i samband med öppet hus i Belganet.

Länsstyrelsen ger kulturmiljöbidrag till en mängd olika äldre byggnader och kulturlämningar i Blekinge. I år har en något annorlunda anläggning, men en viktig del av vårt gemensamma kulturarv fått bidrag. Det rör sig om idrottsparken i Belganet som stod klar 1938 och som har haft stor betydelse för bygden kring Belganet. Både för idrottsföreningen och fotbollen, men också genom de midsommarfester, danser och spelningar med både kända och mindre kända artister som spelat där.

160153_medium_SUC54064.jpg 

De senaste åren har delar av idrottsparken rivits och förfallit. Den väldigt speciella stenläktaren som byggdes av Belganetsborna själva var i ett dåligt skick. Med hjälp av bidrag från Länsstyrelsen och stora frivilliga insatser har nu idrottsparken kunnat restaureras.

Belganet lanthandel.jpg

Den gamla läktaren har rensats från växtlighet och stenarna har lagts om, den gamla kiosken har fått nytt liv och den gamla portalen in till området har återuppbyggts. De gamla portarna fanns kvar och har åter hängts upp på portalen.

Läs om Belganet idrottspark här

För mer information: Karl-Oskar Erlandsson, 010-224 02 27

 

 


Om Länsstyrelsen Blekinge

Länsstyrelsens vision är att vi ska bidra till att utveckla Blekinge på ett hållbart sätt.