2020-12-09 10:00Pressmeddelande

Uppföljning av användarnas uppfattningar om fritidskurser under covid-19

Covid-19 påverkan på intresset för fritidskurser

Undersökningen visar att traditionellt fysiska kurser tjänar på att ställa om till digitalt. 57 procent av respondenterna föredrar en mix av klassrums- och distansundervisning samtidigt som de vill se tydliga covid-19 åtgärder från arrangörerna. Undersökningen, som fått 840 svar, fanns tillgänglig mellan den 24 september - 26 oktober för kurser.se:s användare.

Respondenternas benägenhet att gå en fritidskurs har inte förändrats jämfört med vårens undersökning. En stor del svarar att de är mindre benägna att gå en kurs de kommande tre månaderna medan en dryg fjärdedel svarar att de är mer benägna att gå en kurs nu. Det råder alltså fortsatt delade meningen om huruvida covid-19 påverkat användarnas benägenhet att gå en kurs inom den närmsta framtiden. Många av de som angett att det är mer benägna att gå en kurs uppger att frigjord tid är den största anledningen medan en majoritet av de som angett att de inte vill gå en kurs inom den närmsta framtiden menar att de vill hålla sig borta från fysiska samlingsplatser. 

Respondenterna fick också svara på frågan när de tidigast kan tänka sig att gå en fysisk kurs där de flesta var osäkra/visste inte eller svarade hösten 2021. Samtidigt svarade 33 procent att de skulle kunna tänka sig att gå en onlinekurs omedelbart.

– Undersökningen visar tydligt att de som varit innovativa och ställt om har en fördel. Det finns en efterfrågan på onlinekurser och vi ser flera traditionellt fysiska kurser som ställt om med stor framgång. Användarna efterfrågar också andra åtgärder, så som att lägga utbildningstillfällen utanför rusningstid för att möjliggöra ett säkert deltagande, säger Denice Karlsson, projektledare, kurser.se


Om Kurser.se

kurser.se är Sveriges största söktjänst för fritidskurser och en samlingsplats för hundratals kursarrangörer. Vår affärsidé är att hjälpa kursarrangörer att hitta kursdeltagare och våra besökare att hitta rätt kurs. Varje månad letar runt 200 000 besökare efter fritidskurser hos oss. Bakom kurser.se står Keystone Education Group.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel