2023-05-25 09:30Pressmeddelande

COVID-19 och fritidskurser - Användarundersökning

Användarundersökning

Enligt undersökningen som söktjänsten kurser.se genomfört så är hela 28 procent av de svarande mer benägna att gå en kurs under de kommande tre månaderna. 55 procent av de som blivit mer benägna att gå en kurs menar att de fått mer tid att lära sig någonting nytt. Samtidigt svarar 65 procent av de som menar att de blivit mindre benägna att det största hindret är de fysiska träffarna.

Mellan den 24 mars och den 20 april svarade 572 respondenter på undersökningen som gick ut via mail och via hemsidan kurser.se. Undersökningen visar att de kursarrangörer som erbjuder kurser online har största möjlighet att locka till sig kursdeltagare.

Vanligtvis är klassrumsundervisning mest populärt. 51 procent svarar att klassrumsundervisning är formen de föredrar samtidigt som 46 procent menar att de är mer benägna att gå en onlinekurs till följd av COVID-19.

Ytterligare viktiga lärdomar finns att hämta för kursarrangörer i undersökningen då den också visar att de flesta helst ser att ett kurstillfälle online ska vara max 60 minuter.


Om Kurser.se

kurser.se är Sveriges största söktjänst för fritidskurser och en samlingsplats för hundratals kursarrangörer. Vår affärsidé är att hjälpa kursarrangörer att hitta kursdeltagare och våra besökare att hitta rätt kurs. Varje månad letar runt 200 000 besökare efter fritidskurser hos oss. Bakom kurser.se står Keystone Education Group.


Kontaktpersoner

Gabriel Seidel
PR-specialist
Gabriel Seidel