2020-01-27 06:00Pressmeddelande

Utbildningsministern besöker Birger Sjöberggymnasiet och Vuxenutbildningen

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Onsdagen den 29 januari besöker utbildningsminister Anna Ekström Kunskapsförbundets skolor i Vänersborg. Besöket är en del i ministerns lärresa genom skolsverige och under onsdagen kommer hon följa två lärare på Vuxenutbildningen och Birger Sjöberggymnasiet.

Ministern kommer att besöka en lektion i yrkespaketet för gymnasielagselever i Vänerparken. Där kommer hon träffa både elever och lärare på Vuxenutbildningen. 

Under eftermiddagen gör hon ett besök på Birger Sjöberggymnasiet för att gästa en matematiklektion med elever från Vård- och omsorgsprogrammet. Eftermiddagen bjuder också på en fikastund med elever från elevrådet i cafét.

”Det känns spännande att få utbildningsministern på besök för att se hur vi har det i undervisningen i klassrummet. Hon kommer få vara med på en matematiklektion där vi kommer jobba med vård- och omsorgsmatematik. Vi ska räkna lite på kroppen och på läkemedel tillsammans”, säger Fredrik Dahl, lärare på Birger Sjöberggymnasiet.

Dagen avslutas med ett samtal mellan utbildningsministern, rektorer, politiker, förbundsledning och fackliga representanter där temat blir utmaningar och fördelar med att driva en delregional skolverksamhet i nära samarbete med kommuner, vilket Kunskapsförbundet är.

Välkommen att delta!


Tid och plats:
11:30 Klassrumsbesök i Vänerparken, Vuxenutbildningen
14:00 Klassrumsbesök på Birger Sjöberggymnasiet

För mer information om plats och innehåll för dagen kontakta förbundsdirektör Johan Olofson på 0701629550 eller johan.olofson@kunskapsforbundet.se


Om Kunskapsförbundet Väst

Med cirka 3 000 elever som studerar på våra gymnasieskolor och över 2 000 studenter inom Vuxenutbildningen är vi en av Västsveriges största utbildningsanordnare.

Relaterad media