2020-09-22 07:20Pressmeddelande

Teknikcollage certifierar Kunskapsförbundets tekniska vuxenutbildningar

Kunskapsförbundet Västs Vuxenutbildning får kvalitetsutmärkelsen Teknikcollege. En efterlängtad certifiering som innebär att Vuxenutbildningen utbildar med hög kvalitet i samarbete med industrin.

Vuxenutbildningen på Kunskapsförbundet Väst certifieras enligt Teknikcolleges åtta kriterier om kvalitet och industriell förankring.

De utbildningar som är godkända är:

  • Underhållsteknisk utbildning 300 YH-poäng
  • Drift och underhållsteknisk utbildning 200 YH-poäng
  • CNC operatör - 1000 GY-poäng

Enligt Lennart Talp, biträdande rektor på Vuxenutbildningen, är certifieringen oerhört värdefull för skolan, de tekniska utbildningarna och framför allt för de studerande.
- Att utbildningen är certifierad enligt Teknikcolleges kriterier är en kvalitetsmarkör för arbetsgivarna. Teknikcollege har gott renommé i branschen och då industrin söker kompetent personal är elever som gått teknikcollegecertifierade utbildningar attraktiva, säger han.

Tomas Wahlberg, ordförande i lokal styrgrupp Teknikcollege Trollhättan/ Vänersborg, som arbetar på ANVA KSG AB säger:
-Det här är väldigt roligt då det är viktigt för industrin att ha en hög kvalitet på utbildningen där eleverna får rätt kompetens för att bli våra framtida kollegor.

I Teknikcolleges kvalitetsarbete är det två behov som ska tillfredsställas. Dels de tekniskt inriktade företagens behov av kvalificerad arbetskraft, dels de studerandes behov av en attraktiv utbildning som kan leda till jobb, eller lägga en god grund för vidare studier.

Det är åtta kvalitetskriterier som ska uppfyllas för att bli certifierad av Teknikcollege. Det gäller för skolan att arbeta metodiskt med både den egna organisationen, samverkan inom utbildningssystemet och med industribranschen, samt givetvis utbildningens innehåll och standarden på utrustning och lokaler.

Utmärkelsen kommer att firas och uppmärksammas i och med en ceremoni i slutet på oktober, där självklart hänsyn till rådande situation med covid-19 tas.

För mer information kontakta
Lennart Talp, biträdande rektor på Vuxenutbildningen, Kunskapsförbundet Väst på telefon 0520-524177 eller lennart.talp@kunskapsforbundet.se

eller

Cecilia Sandberg, projektledare för Teknikcollege, Fyrbodals kommunalförbund på telefon 0733-35 85 09 eller cecilia.sandberg@fyrbodal.se


Om Kunskapsförbundet Väst

Med cirka 3 000 elever som studerar på våra gymnasieskolor och närmare 3 000 studenter inom Vuxenutbildningen är vi en av Västsveriges största utbildningsanordnare.