2021-04-29 12:10Pressmeddelande

Kulturamas dansutbildning flyttar till Visby

Kulturamas ett-åriga dansutbildning på heltid flyttar till Visby i ett samarbete med Länsteatern och Kulturskolan på Gotland.Kulturamas ett-åriga dansutbildning på heltid flyttar till Visby i ett samarbete med Länsteatern och Kulturskolan på Gotland.

Kulturamas dansutbildning flyttar från Stockholm till Visby. Utbildningen i Visby startar hösten 2021.

I cirka 40 år har studieorten för Kulturamas dansutbildningar varit Stockholm. Men nu har beslutet tagits att flytta dansutbildningen till Visby.

– Kultur och utbildningar måste få finnas i hela vårt land, inte bara koncentrerat till storstäderna, säger Ylva Nordin, rektor på Kulturamas konstnärliga utbildningar.

Studerande på Kulturamas dansutbildning har möjlighet att bli medlem i Gotlands studentkår och kan därmed ta del av studentaktiviteterna samt ansöka om bostad till ett förmånligt pris. Danslokalerna ligger ett stenkast från muren och länsteatern, mitt i hjärtat av den medeltida staden.

– Vi ville hitta en plats i Sverige där vår nya dansutbildning kunde få chans att växa. Vi kommer till stor del att hålla till i Kulturskolans danslokaler och vår kontakt med Länsteatern på Gotland möjliggör både spännande samarbeten och att vi får använda deras scen för dansföreställningar, säger Helene Franzén, utbildningskoordinator på Kulturama.

Kulturama har länge haft samarbete med länsteatern i Gotland och nyheten välkomnas av Gia Schager, danskonsulent på kultur- och fritidsavdelningen inom regionstyrelseförvaltningen på Gotland.

– Att Kulturama etablerar sin dansutbildning i Visby är en välkommen nyhet. Eftersom det inte har funnits någon dansutbildning på gymnasie- och eftergymnasial nivå under några år nu blir utbildningen ett värdefullt och viktigt tillskott för kulturen på vår ö, säger hon.

Antagningarna till höstens dansutbildning sker i början av juni 2021.Om Kulturama

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. En stor del av Kulturamas verksamhet är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm men vi finns även i Danvikstull, Sundbyberg och nu även i Visby på Gotland. Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Helene Franzén
Utbildningskoordinator Kulturama Vuxenutbildningar
Helene Franzén