2023-08-31 15:06Pressmeddelande

Kulturama utökar utbudet med kompetens- och fortbildningskurser

kulturama, fredrik engström, kulturama kurser, kulturama utbildningar, utbildning, kompetensutbildning, fortbildningskursFredrik Engström, rektor på Kulturama konstnärliga utbildningar och utvecklingschef, är en av framtagarna av Kulturamas kompetens- och fortbildningskurser.

Kulturama lanserar ett nytt utbud av kurser som riktar sig till yrkesverksamma inom konstnärliga yrken samt för pedagoger och lärare.

I snart 50 år har Kulturama varit en stor bildnings- och utbildningsaktör inom det estetiska och konstnärliga fältet. Skolan har lång erfarenhet av att driva kurser, grundskola, gymnasium och inte minst konstnärliga eftergymnasiala utbildningar. Nu tar de klivet att erbjuda kompetens- och fortbildningskurser. 

– Vi är glada över att introducera dessa kurser som ytterligare ett steg att koppla samman utbildning och yrke genom kompetens- och fortbildning, säger Fredrik Engström, rektor på Kulturama konstnärliga utbildningar och utvecklingschef. 

Johan Schildt, regissör och manusförfattare inom teater, show och musikal, är en av lärarna i Musikalinterpretationskursen:

– Jag ser verkligen fram emot att försöka inspirera andra artister och pedagoger och tillsammans kunna fördjupa våra kunskaper i konsten att förmedla en historia genom sång. Och jag hoppas att vi skiljs efter två heldagar fyllda av nya tankar om berättandets innersta väsen.

Josefin Falthin, utbildad musiklärare med lång erfarenhet inom undervisning i låtskrivande, ser även hon fram emot kursstart:

– Det känns spännande att möta erfarna lärare i kurserna och dela erfarenheter med varandra. Jag hoppas att kursdeltagarna går ifrån kurserna med nya metodiska verktyg och ny inspiration till sin undervisning.

Då hålls Kulturamas fortbildnings- och kompetensutvecklingsdagar

Den 30-31 oktober 2023 erbjuds för första gången dessa samlade kompetensutvecklingsdagar. Anledningen till datumen är höstlovet som för de allra flesta yrkesverksamma inom skola och utbildning innebär studiedagar och kompetensutveckling. 

Fler kompetens- och fortbildningskurser framöver 

Detta är bara startskottet för Kulturamas utbud av kompetens- och fortbildningskurser. Kulturama är redo att erbjuda kurser för yrkesverksamma inom den konstnärliga branschen, pedagoger och lärare efter önskemål. 

– Den gemensamma nämnaren är alla de konstnärliga uttryck som ryms inom Kulturama. Med fördel gör vi även riktade insatser till andra verksamheter där vi kan bidra med vår praktiska undervisningserfarenhet och kompetens efter behov, fortsätter Fredrik.

För mer information och anmälan, besök: https://www.kulturama.se/utbildningar/pabyggnadsutbildningar/

 



Om Kulturama

Kulturama har funnits i drygt 50 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. En stor del av Kulturamas verksamhet är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm, men vi finns även i Danvikstull och Sundbyberg. Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Fredrik Engström
Utvecklingschef Kulturama
Fredrik Engström