2016-02-02 08:33Pressmeddelande

Kulturama producerar artister i världsklass

null

I årets Melodifestival har hela sju av 28 bidrag koppling till Kulturama. Förra årets vinnarlåt Heroes som även vann Eurovision Song Contest skrevs av Linnea Deb, Joy Deb och Anton Hård af Segerstad som alla har gått på Kulturama. Även Rysslands bidrag ”A Million Voices” som kom på andra plats var skriven av före detta Kulturamaeleverna, Gabriel Alares och Joakim Björnberg.

-Jag är oerhört stolt över alla våra elever och att vara en del av Kulturama. År efter år får vi kvitton på att det vi lär ut ger effekt i musikindustrin världen över, vilket Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är tydliga exempel på. Nu håller jag tummarna för att vi ännu en gång får se en vinnare i Eurovision Song Contest från något av de sju bidragen med kulturamakoppling" säger Thore Kennestad, Rektor på Kulturama Konst- och kulturutbildningar.”

Kulturama är Sveriges största center för estetiska utbildningar och erbjuder en stor bredd inom estetiska ämnen. Elever från Kulturama brukar varje år finnas med på något sätt i samband med Melodifestivalen, antingen som låtskrivare, artist, dansare, kör eller bakom kameran.

Följande 7 bidrag i årets Melodifestival har kopplingar till Kulturama
”Don't worry” med Ace Wilder, ”Hunger” med Molly Pettersson Hammar, ”I will wait” med Isa Tengblad och ”My heart wants me dead” med Lisa Ajax är alla skrivna av bl.a. Joy & Linnea Deb och Anton Hård af Segerstad som har gått på Kulturama. Isa Tengblad har gått på Kulturama grundskola.

”Bada nakna” med Samir & Viktor är skriven av Fredrik Kempe som har gått Operastudion på Kulturama.

”Faller” med Krista Siegfrids är skriven av bl.a. Gabriel Alares som har gått på Kulturama musikproduktion.

”Rollercoaster” med Dollystyle som har gått på Kulturama gymnasium.

För mer information, se www.kulturama.se/melodifestivalen

Kontaktpersoner
Thore Kennestad
Rektor på Kulturama Konst- och kulturutbildningar
thore.kennestad@kulturama.se
Tel: 070-536 80 20

Rebecca Naess
Marknadsavdelningen
Medborgarskolan/Kulturama
rebecca.naess@medborgarskolan.se
Tel: 072-146 04 08

Kulturama – Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskola, Kulturama Gymnasium, Kulturama Utbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design.

Kulturama ingår i studieförbundet Medborgarskolan.

www.kulturama.se


Om Kulturama

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Johan Adler
Skolchef
Johan Adler
Fredrik Engström
Utvecklingschef Kulturama
Fredrik Engström