2013-08-19 16:56Pressmeddelande

Gör verklighet av dina drömmar!

null

Kulturamas kampanjbilder för hösten 2013 tar avstamp i de konstnärliga uttrycksformerna och möjligheten att förverkliga våra drömmar. De tre kampanjbilderna, tagna av Aida Chehrehgosha, syns just nu i bl a Stockholms tunnelbana.

Barn, ungdomar och vuxna har i många år kommit till Kulturama för att uttrycka sig konstnärligt. Kulturamas profil och idé bygger på alla de estetiska språken: musik, bild, dans, rörelse, form, tecken, teater, tal och skrift.

- Vi vet att den konstnärliga process och inre resa som alla som kommer till Kulturama får vara en del av är otroligt utvecklande för varje enskild individ. Hjärnan aktiveras. Och det är också ett sätt för individen att förstå världen, säger Helena Tydén, skolchef för Kulturamaskolorna.

Kampanjbilderna är ett resultat av mötet mellan fotografen Aida Chehrehgosha och tre elever från Kulturamaskolorna. Aida är tidigare studerande från Kulturamas Fotoutbildningar och har under de senaste åren gjort flera uppmärksammade utställningar med bilder som berör på djupet. 

Detta nya arbetssätt där yrkesverksamma bildkonstnärer med koppling till Kulturama får i uppdrag att ta fram kampanjbilder är helt nytt och amibitionen är att fortsätta med det kommande år.

För mer information om Kulturama
Helena Tydén, skolchef Kulturama
070-895 58 41, helena.tyden@kulturama.com

Thore Kennestad, rektor Kulturama Kurser & Utbildningar
070-536 80 20, thore.kennestad@kulturama.se

Kulturama – Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama har funnits i drygt 30 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskola, Kulturama Gymnasium, Kulturama Utbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design.

Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Sedan flera år tillbaka finns Kulturama även i Sundbyberg och till hösten 2013 öppnar ett teoretiskt gymnasium vid Odenplan i centrala Stockholm.

Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan Stockholmsregionen.


Om Kulturama

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Johan Adler
Skolchef
Johan Adler
Fredrik Engström
Utvecklingschef Kulturama
Fredrik Engström