2015-04-16 15:35Pressmeddelande

Framtidens stjärnor lyser upp Kulturnatten!

null

Lördag den 25 april är det premiär för Kulturnatt Stockholm i Hammarby Sjöstad, som arrangeras av Stockholms stad. Då bjuder Kulturama - Sveriges största center inom estetiska utbildningar – Sjöstadsborna på ett dignande smörgåsbord av musik för alla åldrar och smakriktningar. Elever från Kulturama gymnasium och studerande vid Kulturamas konstnärliga utbildningar serverar bl.a. medryckande musikalnummer ur Lejonkungen och dramatiska scener ur operan Rhenguldet.

Kultur är inte bara en upplevelse. Kultur kan också fungera som en nyckel för att skapa samhörighet mellan människor, även över landsgränser. Det är vad Kulturama vill förmedla under kulturnatten, inte minst med elevinitiativet Kulturama Mångfald som kommer att presenteras under kvällen.

Under Kulturnatten uppträder också Unga Artister Mot Rasister. En snabbt växande musikrörelse som startade på Kulturama under hösten 2014, där över 200 nya och etablerade artister ingår. Nätverkets initiativtagare Erik Toro har satt ihop ett varierat program:

”Min tanke är att vi under Kulturnatten ska bjuda besökarna på ett blandat program av pop, funk, rock, soul och rap som ger en känsla av gemenskap där musiken knyter ihop vårt viktiga budskap. Några av artisterna som uppträder under kvällen är Jill Svensson, som vann TV4s Talangtävling och Stockholms egen Johnny Cash - Björn Wahlberg!”

Kulturnatten i Hammarby sjöstad avslutas med pompa och ståt ute vid Observatoriet, där elever från Stockholm Operastudio/Kulturama tillsammans med operasångaren/sångpedagogen Thomas Lander sjunger introduktionen av operan Rhenguldet av Wagner. Regissör är Eva Haglund, som undervisar vid Operastudion och hon berättar:

”I min vision blir vattnet nere vid observatoriet floden Rhen och pontonen den plats där Rhendöttrarna vaktar guldet som den girige Alberich vill äga. Den som smider guldet till en ring får nämligen obegränsad makt att härska över världen. Det blir förhoppningsvis ett pampigt divertissemang som kommer att ljussättas och bli ett musikevenemang i lite större perspektiv.”

Kulturamas program under Kulturnatten

18.00 Elevinitiativet ”Kulturama Mångfald” presenteras i Kulturamas foajé

18.30 Operastudion uppträder på Delight Studios

19.00 Gymnasieelever från profilen musikal uppträder på Kulturamas lastkaj

19.30 Singer-Songwriters från vuxenutbildningen spelar och sjunger på Restaurang Jimmys Steakhouse vid färjeläget

22.00 Sångare och musiker uppträder i Kulturamas foajé under parollen ”Unga artister mot rasister”

23.00 Operastudion framför Rhendöttrarna ur Wagners Rhenguldet på Observatoriet, Sickla udde

För mer information kontakta:

Fredrik Engström, utbildningsledare
Musikinstitutionen för Gymnasiet och Vuxenutbildningarna
010-157 62 43, 073-545 90 85

Kulturama – Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama har funnits i drygt 30 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskola, Kulturama Gymnasium, Kulturama Utbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design.

Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm, men verksamhet finns också i Sundbyberg och vid Odenplan.

Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Om Kulturama

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Johan Adler
Skolchef
Johan Adler
Fredrik Engström
Utvecklingschef Kulturama
Fredrik Engström