2018-01-17 09:00Pressmeddelande

Filmmusik - en stor nyhet hos Kulturama

null

Vad vore Star Wars och Hajen utan sin musik?

Att musik kan förstärka känslor och händelser är känt sedan länge inom filmbranschen. Låtar som ”Happy”, ”It must have been love” och ”I will always love you”, blev alla tre världshits efter att ha varit med i storfilmer. Och hur många stoppar inte fingrarna i öronen när musiken i en film stegras och blir läskigare och läskigare?

- I vår gör vi på Kulturama det möjligt för nästa generations musikskapare att bidra med verk som kan komma att förändra filmhistorien! Filmmusik är en av nyheterna i vårens kursprogram och under elva veckor kommer deltagarna få en god insyn i såväl det tekniska som kreativa hantverket i att skriva för film, säger Joakim Sandén som är kursansvarig för musik på Kulturama.

Kursen i Filmmusik startar den 14 februari på Kulturama i Hammarby sjöstad. Anmälan sker via hemsidan eller telefon. Mer information om kursen finns här

Fler nyheter i kursutbudet är: Sjunga i Gospelkör, Utveckla ditt scenspråk (bra för både teaterintresserade och de som har dragningar på jobbet) och musikalsång.

För mer information om Filmmusik och övrigt utbud kontakta:
Joakim Sandén, kursansvarig musik
010-157 62 92

Kulturama – Nordens största skola för estetiska utbildningar

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design.

Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Om Kulturama

Kulturama har funnits i drygt 40 år och består av fyra delar: Kulturama Grundskolor, Kulturama Gymnasium, Kulturama Konst- och kulturutbildningar och Kulturama Kurser. Kulturama erbjuder kurser och utbildningar inom dans, musikal, teater, sång, opera, musik, musikproduktion, foto, film och konst & design. Huvuddelen av verksamheten är samlad i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Kulturama är en egen enhet inom studieförbundet Medborgarskolan i Stockholm.


Kontaktpersoner

Johan Adler
Skolchef
Johan Adler
Fredrik Engström
Utvecklingschef Kulturama
Fredrik Engström