2024-01-31 06:30Pressmeddelande

Konstnärernas Riksorganisation på Folk och Kultur 2024

Folk och Kultur bildpuff och logotypeFolk och Kultur bildpuff och logotype

Årets upplaga av det kulturpolitiska konventet Folk och Kultur äger rum i Eskilstuna den 7-10 februari. Konstnärernas Riksorganisation är på plats den 8 och 9 februari och arrangerar då flera programpunkter varav ett i samarbete med Bildkonst Sverige.

Våra programpunkter på Folk och Kultur 2024:

Ekonomisk styrning är politisk styrning – om bild- och formkonstens roll i kultursamverkansmodellen. I samarbete med Bildkonst Sverige.
Plats och tid: Konsertsalen, Scenkonst Sörmland, torsdag 8/2, kl 10:15–11:15.
Deltagare: Kristoffer Lindberg (S), Conny Brännberg (KD), Carl-Oscar Sjögren, Ställbergs gruva, Kajsa Ravin, Kulturrådet, Sara Edström, Konstnärernas Riksorganisation och Magdalena Malm, Bildkonst Sverige.
https://folkochkultur.se/program/punkt/997

Vilka utmaningar står konstnärspolitiken inför? – Ett samtal om konstnärspolitikens framtid utifrån kultursamverkansutredningen och aktuella kulturpolitiska debatter.
Plats och tid: Stiga Sports Arena, B-Hallen, torsdag 8/2, kl 11:45–12:45.
Deltagare: Magnus Manhammar (S), Kristina Axén Olin (M), Sofia Lindström Sol, Högskolan i Borås samt Sara Edström och Jon Brunberg, Konstnärernas Riksorganisation.
https://folkochkultur.se/program/punkt/890

Lansering av Konstbranschen i siffror 2023. Konstbranschen i siffror är en återkommande rapport om den svenska konstbranschen som ges ut av Konstnärernas Riksorganisation. Vi släpper den senaste upplagan i samband med Folk och Kultur.
Plats och tid: Lokomotivet, fredag 9/2, kl 12:30–13:00.
Deltagare: Maria Adenfelt, rapportförfattare och Eva Månsson, verksamhetschef på Konstnärernas Riksorganisation.
https://folkochkultur.se/program/punkt/849

Se också: https://kro.se/nyheter/kro-pa-folk-och-kultur-2024/



Om Konstnärernas Riksorganisation

Konstnärernas Riksorganisation företräder 3500 yrkesverksamma bildkonstnärer, konsthantverkare och formgivare i Sverige. Vi arbetar för konstnärlig frihet och goda villkor för bild- och formkonstnärer.


Kontaktpersoner

Jon Brunberg
Kulturpolitisk strateg och pressansvarig
Jon Brunberg