2015-12-11 11:19Pressmeddelande

Välkommen till säsongspremiär på Kläppen!

null

Idag fredag är det premiär på Kläppen i Sälen! Kläppen öppnar 12 pister och 7 liftar. (två rullband)

Vädret har svängt fram och tillbaka även uppe i fjälltrakterna. Ena dagen minusgrader och snö den andra regn och tö. Vissa dagar har termometern visat uppemot 6-7 plusgrader. Kläppen har kämpat med att få till skidåkningen inför premiären idag.

För två veckor sedan hade vi några dagar med bra snöproduktion, då visade termometern under -10 grader. Tack vare det nya snökanonsystemet med en damm uppe på toppen så producerades så pass mycket snö att hela östra skidområdet med 6 pister fylldes med snö. Där kommer vi ha riktigt fin skidåkning under premiärhelgen. Vidare har snö sprutats och burits ut med hjullastare och lastbil för att knyta ihop skidåkningen från östsidan till västsidan (framsidan). Vi har burit ut snö på en sträcka av ungefär 500 meter, säger Magnus Noppa marknadschef på Kläppen.

Allt som allt får Kläppen till skidåkning i 12 nedfarter om man räknar ihop det man har på västra och östra sidan. Nu ser det ut som att vintern och kylan kommer tillbaka och minusgraderna är här idag. Enligt prognosen visas minusgrader hela helgen och i nästa vecka. Utöver skidåkning i backarna erbjuder Kläppen 4 km längdspår sedan nästan två veckor tillbaka.

Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i Sälen området. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för alla smaker och för både stora och små. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 42km för den som vill ha lite omväxling på skidåkningen.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.