2022-03-25 08:51Pressmeddelande

Unik festivalhelg på Kläppen Ski Resort den 8-10 april

Planerna på att arrangera en festivalhelg startade redan inför vintersäsongen 19/20, men på grund av pandemin kunde festivalhelgen inte genomföras. I år har Kläppen valt att satsa större och bokat in fler artister från Dalarna. På scen kommer Amason, I Am Karate, Rånda, Vilma Flood, Broder Henrik Rapp och Millans Combo framträda den 8-9 april.

Festivalen genomförs i nära samarbete med Dalapop, ett resurs- och produktionscentrum för populärmusik från Dalarna. Daniel Olsson, verksamhetsledare på Dalapop, säger att de är glada över att få vara en del av den nya festivalsatsningen.

- När Kläppen kontaktade oss med sin idé kring en Ski & Snowboardfestival så var det med höga ambitioner och stor energi och det rådde ingen tvekan om att vi ville samarbeta kring den musikaliska line upen. Den här helgen har alla möjligheter att bli en succé och förhoppningsvis ett återkommande inslag, säger Daniel Olsson.

Förutom musikframträdanden kommer alla stora skid- och snowboardmärken vara på plats för att erbjuda test av nästa års skidor och snowboards.

- Vi vill erbjuda en helhetsupplevelse. Det unika med den här helgen är att våra gäster har möjlighet att teståka nästa års nyheter från bland annat Burton, Salomon, K2, Atomic, Nitro, Oakley, Scott, LibTech, Gnu, Head, YES Snowboards och Bataleon med flera. Det våra besökare behöver för att komma in på festivalområdet är ett giltigt SkiPass, säger Fredrik Stenmalm, Sportchef på Kläppen Ski Resort.

Kläppen Ski & Snowboardfestival äger rum den 8-10 april 2022. Kläppen Ski Resort och Dalapops förhoppning är att festivaleventet kommer att bli ett årligen återkommande event.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.