2024-02-01 09:19Pressmeddelande

Ta Gondol Sälen till den nya upplevelseleden Trollsterleden i sommar 

Ny upplevelseled på Kläppen Ski Resort

I sommar kommer de som besöker Sälenfjällen kunna ta Gondol Sälen till den nya upplevelseleden på toppen av Kläppenberget. Den kombinerade cykel- och vandringsleden kommer förses med ett antal olika hinder och utmaningar samt passera bergets grottsystem.

Den nya upplevelseleden Trollsterleden är en del av Kläppen Ski Resorts sommarsatsning som delvis finansernas av bidrag från Jordbruksverket. Leden kommer att grusas och fungera som motionsspår för såväl cyklister, löpare samt de som väljer att promenera. Längs leden kommer det att finnas ett antal roliga och lekfulla cykelhinder på stickspår bredvid leden för de som tar med cykeln, utöver de kommer det längs leden finnas kluriga frågor på temat natur, djur och växtliv.

Ledens huvudattraktion kommer vara Trollsterhusen, en gruppering stenformationer och grottor på toppen av berget. Till sommaren kommer Kläppen skapa en mystisk och spännande miljö kring grottorna som grundar sig i den historiska folktron om att grottorna var bebodda av troll. På plats kommer besökarna bjudas in att följa en grottled och uppleva trollens värld genom ljud, ljus och bilder och få en berättelse om hur Trolle och Trolla växte upp i Trollsterhusen med sina föräldrar.

- Det är en fantastiskt spännande miljö att utforska. Det finns en hel del historia och berättelser från den här platsen som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Vi bybor känner väl till historierna, men för våra besökare är det något nytt. Vi har under många år vänt och vridit på vad vill skapa och hur vi ska göra det på ett säkert sätt. Nu är vi redo att göra denna miljö tillgänglig för alla, vilket känns helt fantastiskt, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort. 

Trollsterleden är bara startskottet på en långsiktig plan för fler aktiviteter och leder uppe på toppen av berget.

Gondol Sälen öppnar också upp den fantastiska vidsträckta utsikten från Toppstugan över dalen och Sälenfjällen och gör denna tillgänglig för alla.

 Sommarsäsongen på Kläppen Ski Resort öppnar den 21 juni 2024. Gondol Sälen kommer vara öppen fredagar och lördagar.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.