2024-05-23 13:46Pressmeddelande

Sveriges största hinderbanelopp kommer till Kläppen 2025

Kvinna och man bemästrar svåra hinderFoto: Toughest

Sommaren 2025 kommer Kläppen Ski Resort stå värd för Toughest Sälen. Toughest är Sveriges första och största hinderbanelopp som flera gånger utsetts till Europas bästa och mest innovativa hinderbanelopp. 

-Toughest har en lång tradition av att leverera hinderbanelopp av högsta kvalitet. Att få stå som värd för en del av deras evenemang är ett bevis på vår passion för utomhusaktiviteter och anläggningens kapacitet. Vi ser fram emot att skapa ett minnesvärt evenemang för alla deltagare och åskådare, säger Fredrik Stenmalm Sportchef på Kläppen Ski Resort.  

Förutom hinderbanan kommer deltagare och besökare kunna ta del av Kläppens ständigt växande utbud av sommaraktiviteter. Gondol Sälen kommer gå hela helgen och välkomna publiken upp till toppen för att heja på alla kämpar. 

Toughest lopp är skapade för att alla ska kunna deltaga och ha roligt. Det kommer totalt gå tre lopp under helgen, huvudloppet på 8 kilometer, ett nybörjarlopp på 4 kilometer samt ett familjelopp på 2 kilometer. Känner man för en riktigt utmaning så finns det även ”Double Distance” där man springer huvudloppet två varv för totalt 16 kilometer. 

-Vi är både stolta och glada att kunna lansera ett helt nytt och unikt lopp i Sverige tillsammans med Kläppen. Att få möjligheten att sätta upp vår hinderbana i fjällmiljö är en dröm vi haft länge, säger Adam Feld, Grundare och Marknadsförningsansvarig för Toughest. 

Det kommer bli en riktigt spännande helg i Sälen den 2-3 augusti 2025. Anmälan är redan öppen på https://www.toughest.se/hinderbanor/salen/

 


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar, 37 kilometer längdskidspår. Under barmarkssäsongen är hoppanläggningen Kläppen Arena väl känt, likväl anläggningens breda utbud av sommaraktiviteter. Till Kläppen reser barnfamiljer året om för att upptäcka Sälen och för att aktivera sig på berget. 

Om Toughest:

Toughest är Sveriges första och största hinderbanelopp. Sedan premiären i Malmö 2013 har eventet satts upp i städer såsom Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Amsterdam & London. Totalt har över 150 000 deltagare mellan 5 och 65 genomfört något av våra lopp. Toughest har genom åren flera gånger utsetts till Europas bästa och mest innovativa hinderbanelopp