2024-04-11 14:20Pressmeddelande

Sven Thorgren bjuder in världens bästa åkare till Kläppen Snowpark

RipOff Session by Sven Thorgren

Den 19 april kommer Marcus Kleveland, Dusty Henricksen och Cocomo Murase samt många fler av världens bästa åkare till Kläppen Snowpark för att tävla i RipOff Session by Sven Thorgren. - Planen är att utveckla detta till något större varje år tills det blir en stor festival och hela berget är en park, säger Sven Thorgren. 

Fredagen den 19 april kommer några av de största namnen inom snowboardvärlden till Kläppen Ski Resort för att göra upp i en ny tävling. Det är Kläppens ambassadör Sven Thorgren som står bakom vårens stora nyhet, RipOff Session. Inspirationskällan är Oxborn Session som pågick mellan åren 2008 och 2011. 

- RipOff Session är en rip off från en av mina favorittävlingar från när jag var liten, Oxborn Session. Det var en av Europas största snowboardtävlingar och definitivt en av åkarnas favoriter. Formatet var enkelt och en grym underhållning för alla åskådare, säger Sven Thorgren. 

Tävlingen kommer vara en timmes nonstop Jam session som kommer bestå av tre delar, 20 minuter best style, 20 minuter best trick och 20 minuter highest air. Arenan kommer vara uppbygd av ett stort hopp följt av en stor hip.   

Till tävlingseventet har Sven Thorgren bjudit in 15 av världens främsta snowboardåkare. Några av namnen är Marcus Kleveland, Dusty Henricksen, Cocomo Murase, Annika Morgan, Tess Coady, Mia Brookes, Judd Henkes, Partick Hoffmann och William Mathisen. Även SM-vinnarna i slopestyle, Nias Hedberg och Tova Nejne, kommer att delta. Den totala vinstsumman är 250 000 SEK, vilket kommer fördelas mellan de olika kategorierna best style, best trick, highest air, best overall male och best overall female. 

- Jag tror verkligen att vi kan få RipOff Session att växa och bli till ett favoritevenemang för många snowboardåkare. En tävling likt denna saknas inom snowboardvärlden. Jag vill återuppliva ett format som ger snowboardåkaren en möjlighet att visa mer karaktär. Det kommer vara ett sevärt evenemang för åskådarna på plats och ett format som även passar bra för livestreaming, säger Sven Thorgren. 

Det kommer vara gratis inträde för alla åskådare och under kvällen kommer feststämningen höjas med spotlights, musik samt dryckes- och matservering. Efter avslutad session kommer efterfesten fortsätta på restaurang Halster Bar & Bistro med DJ på inomhusscenen. 

- Min förhoppning är att utveckla detta varje år tills det är en stor festival och hela berget är en park, säger Sven Thorgren. 

RipOff Session kommer äga rum den 19 april 2024, vilket är samma datum som Spring Session. 


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.