2016-09-08 11:55Pressmeddelande

Stort intresse att boka vintersemester!

null

Kläppen Ski Resort i Sälenfjällen har ökat 25 procent i antalet bokningar jämfört med samma period förra året.

- Vi ser ett stort intresse i att boka vintersemester hos våra gäster. Vi har till i dag gjort 25 procent fler bokningar denna höst, jämfört med samma period förra året. Det är inte bara de populära veckorna nyår, sportlov och påsk som ökar utan den stora ökningen ser vi under januariveckorna och vecka 5-6, säger Magnus Noppa Marknadschef på Kläppen.


- Vi har under de senaste åren byggt ut Kläppens konstsnösystem och snösäkrat anläggningen. Det är helt klart en av anledningarna till att vi ser fler gäster som bokar tidigt. Till denna säsong erbjuder vi troligtvis Sveriges bästa snögaranti med 14 pister och 2 km längdspår från premiären 9 dec till 16 april då vi stänger för säsongen. Även byggnationen av den toppmoderna Gondolliften ”Gondol Sälen” är en stor bidragande anledning till att intresset för vintersemester på Kläppen är stort.


Just nu bygger Kläppen Ski Resort Skidsveriges största nyhet på många år. Det är en gondollift med 47 gondoler med plats för 10 personer i varje gondol. Gondolliften kommer att stå färdig till premiären den 9 december.

Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i Sälen. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog, vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för alla smaker och för både stora och små. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 39 km


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.