2014-01-25 12:10Pressmeddelande

Snowboardeliten finslipar i Kläppen inför OS

Sven Thorgren från Bro och Niklas Matsson från Leksand, kommer att representera Sverige vid OS i Sotji, i den nya OS-grenen slopestype. Båda har en fantastisk karriär bakom sig och att förpeppa i Kläppen är som att komma hem.

Både Sven och Niklas har en intensiv säsong bakom sig. Sven kommer direkt från X Games i USA, därför kommer Pre Campet i Kläppen att handla om mental peppning och finslipning av detaljer.

– Vi kommer att satsa på att ladda batterierna, ha kul och hitta en go sinnesstämning som vi tar med oss till Sotji, säger sportchef Olle Danielsson.

Förberedelserna på Kläppen har inte väntat på sig. Parken står redo och är bättre än någonsin, och för åkarna är Kläppen lite av en hemma-arena. Både Sven och Niklas gick på snowboardgymnasiet i Malung och tillbringade mycket tid i Kläppen som också är nationalarena för svensk snowboard.

– Vi blir alltid väl omhändertagna i Kläppen. Optimala träningsmöjligheter, härliga människor som stöttar och har erfarenhet av snowboard. Sen är det riktigt trevligt att bara hänga i stugan och berätta historier, säger Olle.

Magnus Noppa, marknadschef på Kläppen har själv bakgrund från Riksidrottsgymnasiet i Malung/Sälen som tränare på Snowboardgymnasiet 1994-2000

– De här killarna är så fantastiskt duktiga. Jag uppmuntrar verkligen folk att komma och titta i parken när de tränar, säger Magnus Noppa.

Pressen inbjuds den 30 januari
Med start klockan 12.00 den 30 januari bjuds pressen in och ett starkt mediauppbåd väntas.

– Vi börjar med lunch i Wärdshuset, sen drar vi ut i backen och alla får se åkarna in action. Vi kommer att berätta om sporten och det finns möjlighet att prata med åkarna, säger Olle.

Olle Danielsson Sportchef
Team Sweden Snowboard
olle.danielsson@svenskasnowboard.se
+46 70-558 33 69

Magnus Noppa Marknad- och försäljningschef
Kläppen Ski Resort AB
magnus.noppa@klappen.se 
+46 280-96245
+46 70-678 77 45


Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i Sälen området. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för alla smaker och för både stora och små.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.