2015-03-06 08:34Pressmeddelande

Snösäkra Kläppen räddar SM i Snowboard och Freeski

null

På kort varsel ställer nu Kläppen Ski Resort upp som reservort för Svenskamästerskapen i Snowboard och Freeski.

"- Vi hjälper Svenska skidförbundet och Sälens IF med att leverera en härlig helg den 19-22 mars, med Halfpipe, Slopestyle och Big air på programmet."
Säger Gustav Eriksson, Anläggningschef.

Planen var att tävlingarna skulle genomföras i Skellefteå, men på grund av snöbrist hamnar SM-tävlingarna i snösäkra Kläppen istället. Detta blir tredje året i rad som Kläppen står som arena för SM i snowboard och freeskiing.

"Känns jättekul att återigen vara värd för SM i snowboard och freeskiing. Vi har den perfekta arenan för SM-tävlingar då vi har en komplett Snowpark i världsklass. Vi har också bland de bästa åkarna som tävlar och därför kommer det bli riktigt bra show." Sägen Gustav Eriksson, Anläggningschef

SM i snowboard och freeskiing presenterat av NESCAFÉ kommer att avgöras i kombination med deltävlingarna i Swedish slopestyle tour och Swedish snowboard series.

För mer info och anmälan:
http://www.skidor.com/Grenar/Snowboard/Tavling/SMiKlappenpresenteratavNESCAFE/

http://www.skidor.com/Grenar/Freeskiing/Tavlingochtraning/SMiKLAPPENpresenteratavNESCAFE/

SM 2014 Freeskiing Big Air

SM 2014 Snowboard Big Air

Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i Sälen området. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för alla smaker och för både stora och små. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 42km för den som vill ha lite omväxling på skidåkningen.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.