2023-02-17 15:37Pressmeddelande

Rekordmånga sportlovsåkare på Kläppen 

Det råder inget tvivel om att svenskarna gärna spenderar sitt sportlov på Kläppen Ski Resort. Aldrig tidigare har besöksantalet varit så högt som under vintersäsongen 22/23, något som tack vare smarta investeringar inte märks av i lift- och pistsystem. 

Kläppen öppnade hela anläggningen rekordtidigt och har sedan dess fortsatt leverera samma höga snökvalité. Som följd ligger vintersäsongens bokningsläge på rekordhöga siffror. I dagsläget är sportlovsveckorna nästintill fullbokade och procentuellt ligger hela vintersäsongen på nära 90 procents beläggning. Nu under februari månad passerde dessutom Kläppen förra årets totalat uthyrda boendevolym.

- Det är fantastiskt! Tack vare de investeringar vi gjort kunde vi öppnade nästintill hela berget till jul, vilket jag tror är en bidragande faktor till att många vågat boka. Att vi ligger på "all time high" i antal besökare är inget vi märker av ute i systemet. Vi har investerat smart och kan nu se ett annat rörelsemönster i anläggningen där gästerna är bra utspridda över hela berget, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort. 

Sedan fjolåret har Kläppen investerat över 50 miljoner i att utveckla anläggningens snösystem samt breddning och belysning av pisten Lämmeltåget. Nu under högsäsong kan Kläppen se att höstens investeringar gjort stor skillnad i gästflödet. 

- Fler gäster väljer att åka pisten Lämmeltåget nu när den är breddad och belyst. De som kommer ner via Lämmeltåget åker till stolliften eller gondolens dalstation. Tidigare säsonger har fler valt andra pister och då kommit ner vid gondolens mellanstation alternativt ankarliften Beckasin. Vi har dessutom investerat i fyra nya gondolkabiner. De kabinerna gör att vi på en skiddag kan transportera 1800 fler åkare jämfört med föregående säsong, säger Henrik Björk, driftchef på Kläppen Ski Resort. 

Det finns fortfarande boende kvar att fylla på anläggningen under de kommande vårveckorna. För att få fler att välja skidsemester arrangerar Kläppen ett flertal event. Festivalhelgen Ski & snowboardfestival är en av dem som går av stapeln i slutet av mars. Kläppen Ski Resorts förhoppning med den kommande festivalen är att locka skid- och snowboardåkare från södra Sverige likväl boende i kommunen och angränsande kommuner. 


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.