2022-12-22 08:01Pressmeddelande

Rekordhögt bokningsläge för Kläppen

Bokningsläget på Kläppen Ski Resort ligger bättre till den här vintersäsongen jämfört med fjolåret. Om trenden fortsätter i samma riktning kan den här säsongen bli den bästa genom tiderna.

Sedan Kläppen öppnade bokningen för vinterns logi har bokningstrenden följt fjolårets rekordhöga siffror. I dagsläget har Kläppen bokat över 73 procent av den totala beläggningen för samtliga vinterveckor, vilket är mer än vad som var bokat under samma period för ett år sedan.

 - Det känns helt fantastiskt att våra trogna gäster väljer att besöka oss trots det rådande världsläget. Det visar på att de verkligen uppskattar det vi gör. För oss är det extremt viktig att våra pister håller högsta kvalité, samt att varje gäst får en genuin och personlig känsla av anläggningen. Som familjeägd skidanläggning tror jag att gästerna känner av just det. Att vi dessutom kunde förmedla att vi skulle öppna stora delar av berget redan från alpinpremiären gjorde nog mycket till, säger Gustav Eriksson, vd på Kläppen Ski Resort.

Just nu ligger beläggningen på över 87 procent från nyår fram till vecka tio. Framöver kommer fokus ligga på de kommande vårveckorna.

- De första veckorna efter jul och nyår fyller på snabbt. Under våren har vi flera event som vi hoppas ska locka många skid- och snowboardåkare till anläggningen, bland annat Ski & Snowboard Festival. Med en säsongstart som den här är det svårt att inte vara optimistisk, avslutar Gustav Eriksson.

Kläppen Ski Resort siktar på att öppna 33 av totalt 38 pister till den kommande julhelgen. Efter nyår hoppas Gustav Eriksson att samtliga nedfarter på berget är öppna, med undantag från den stora parken som kräva någon vecka till med schaktning.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.