2021-02-20 10:12Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE - 20 FEBRUARI 2021

Pressmeddelande från Kläppen Ski ResortPressmeddelande från Kläppen Ski Resort

PRESSMEDDELANDE - 20 FEBRUARI 2021
Kommentar kring påstådda uppgifter i SVT om att personal jobbar sjuka i Sälen

Idag har det framkommit uppgifter i SVT Dalarna om att personal i Sälen ska ha tvingats jobba trots sjukdom. Det är stämmer INTE vad gäller Kläppen Ski Resort i Sälen. Kläppen är den näst största arbetsgivaren bland skidanläggningarna i Malung-Sälens kommun. Vi har denna säsong tagit ett stort ansvar med anledning till pandemin och gör allt vi kan för att allt skall fungera på ett tryggt och säkert sätt hos oss både för gäster, medarbetare och invånare.

Vi följer de rekommendationer och riktlinjer som finns vid misstänkt covidsmitta. Vi skulle aldrig tvinga en medarbetare att jobba om man är sjuk eller att gå tillbaka till arbetet för tidigt enligt de regler som gäller från myndigheterna. Våra rutiner vid sjukdom ser ut som följer:

• Vid minsta misstanke om symptom får medarbetare inte gå till jobbet utan stanna hemma. Medarbetare skall testa sig snarast enligt de riktlinjer regionen satt upp. Om en medarbetare blir sjuk så testas denne enligt de rekommendationer som finns från regionen och FHM samt vid positivt resultat följer vi även riktlinjer för hemisolering och regler för återgång i arbete.

• Om medarbetare blir konstaterad med smitta sätts hela boendet direkt i hemkarantän enligt FHMs riktlinjer.

• Vi har löpande dialog med vården i vår region vid eventuella konstaterade fall av covid-19.

• I vårt förebyggande arbete har vi anpassat våra arbetsplatser, t e x hygienrutiner, antal som får vistas i fikarum, allmänna utrymmen och kontor. Hemarbete gäller för alla tjänster där detta är möjligt för att begränsa smittspridningen.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.

Kontaktperson

Magnus Noppa
Marknads- och försäljningschef
Magnus Noppa