2019-06-03 12:48Pressmeddelande

Populära Kläppen Ski Resort i Sälen expanderar - bygger ny skidåkning

Gustav Eriksson, VD på Kläppen, inspekterar området för pisterna i det nya området: Kläppen Syd.Gustav Eriksson, VD på Kläppen, inspekterar området för pisterna i det nya området: Kläppen Syd.

I början av 2020 kommer byggnationen att påbörjas inför det nya skidområde som planeras på Kläppenbergets södra sida. Det nya området får namnet: Kläppen Syd. Redan idag är anläggningen fullbokad under högsäsong och snittbeläggningen under övriga säsongen är otroligt hög. För att möta den stora efterfrågan från gäster som vill besöka Kläppen bygger man redan nu ytterligare boende i form av ”Hotell Kurbits”, på Tranantorget.

 

Vårt mål är att vi ska vara Skandinaviens mest upplevelserika vintersemesterort för barnfamiljer. Att vi nu utökar vårt skidsystem med nya pister och en ny lift är ett led i att nå detta mål, där nyckelbegrepp som ”köfritt” och ”mycket svängyta i pisterna” är ledande. Vi arbetar efter en masterplan där vi planerar ännu mer skidåkning för våra gäster, men vi tar planen framåt ett steg i taget – allt för att klara av investeringarna och växa i lagom takt. När masterplanen är förvekligad till fullo kommer antalet pister att ökas med mer än det dubbla, jämfört med idag. Under en tvåårsperiod investeras nu 200 miljoner kronor i Kläppen Syd och Hotell Kurbits. Det känns grymt kul att få bygga vidare på vår passion – att göra Kläppen och Sälenfjällen bättre genom att genomföra den största utbyggnaden av pister på många, många år, säger Kläppens VD, Gustav Eriksson.

 

Kläppen Syd kommer att innefatta 5 nya pister och en ny stollift. Det nya området går att nå både från den nya liften och från befintligt skidområde. Terrängen och lutningen på den aktuella bergssidan ger de nya pisterna svårighetsgraderna blå och grön och passar majoriteten av Kläppens målgrupp perfekt. Precis som på Kläppen i övrigt kommer det nya området att ligga inbäddat i skog som skyddar snön i pisterna från vinden, vilket gör att man kan hålla en bra snökvalitet under hela säsongen. Gustav fortsätter:

 

Vår filosofi är att skidåkning och boende ska gå hand i hand – vi bygger mer boende och då självklart även mer skidåkning. Vi börjar därför bygga vårt hotell redan nu och det står klart till kommande säsong. Förutom lägenheter kommer hotellet att innehålla sportshop och en ny restaurang. För oss är det viktigt att man som gäst ska känna att man är i Sverige och Dalarna, därför kommer hotellet att ha dalakänsla rätt igenom!

Hotell Kurbits kommer att innehålla 30 lägenheter i två plan, med totalt 140 bäddar. Sportshopen på Tranantorget är redan nu riven, för att ge plats åt det nya hotellet som får absolut bästa ski in/ski out-läge på Kläppen.

 

Kontaktperson: Gustav Eriksson, VD, e-post: gustav.eriksson@klappen.se  
mobil: +46 70 690 71 69.
Länk till hemsidan: www.klappen.se


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa tio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.

Kontaktperson

Magnus Noppa
Marknads- och försäljningschef
Magnus Noppa

Relaterad media