2021-03-30 06:58Pressmeddelande

Kläppen Storsatsar och investerar 9,5 miljoner kronor inför sommaren

Kläppen Arena – ny anläggning för skid- och snowboardåkning i sommar

Kläppen Storsatsar och investerar 9,5 miljoner kronor inför sommaren. Den stora nyheten är Kläppen Arena, en unik barmarksanläggning för skid- och snowboardåkning, som helt saknar motsvarighet i norra Europa. Här kan barn, nybörjare och alla som vill träna skid- och snowboardtrick på samma plats som världseliten.

Kläppen Arena består av en stor landningskudde och två ramper, så kallade kickar. Det finns en grön kick för nybörjare och de minsta åkarna. Den svarta avancerade kicken har samma storlek som under internationella Big Air tävlingar och anpassad för eliten.

I Kläppen Arena finns också en dry slope med rails, trampoliner, miniramp för skateboard, kickbike och inlines. Trampolinerna är anpassade för att hoppa med skidor och snowboards och den speciella hopputrustningen hyr man på plats. Men det går självklart bra att även hoppa utan utrustning för att träna volter och snurrar.

– Kläppen Arena är den perfekta träningsarenan för alla; elit, klubbar och föreningar, men också för den som bara vill komma och ha kul och kanske prova för första gången. Det krävs inga förkunskaper och allt sker utifrån hög säkerhet. Dessutom kommer vi att erbjuda Camps för barn och ungdomar mellan 10–15 år, säger Gustav Eriksson, VD på Kläppen.

Förboka gärna din plats men drop-in funkar också. Du köper ett aktivitetspass som ger tillträde till hela Kläppen Arena eller valda delar som Hopparenan eller Parkenarenan.

Utöver den nya landningskudden och allt i arenan bygger Kläppen en hinderbana. Hinderbanan är en utmaning kantad av tio hinder där man ska klättra över, krypa under eller ta dig igenom. Det som i tävlingssammanhang kallas OCR. Till sommaren anlägger Kläppen också en ny fotbollsplan, vollybollplan, discgolf, boulebana och en ny flytbrygga med hopptorn vid sidan av övriga aktiviteter.

– Vi är stolta över sommarens utbud. Med Kläppen Arena som höjdpunkt finns det aktiviteter för alla åldrar. Våra cykel-, vandrings- och trailleder är populära och i år är allt bättre och smidigare med Hotell Kurbits öppet, liksom Brasserie Karelius och båda shopparna, avslutar Gustav Eriksson.

Hyr sup i Käppen

Högupplösta pressbilder


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.