2021-11-05 10:04Pressmeddelande

Kläppen Ski Resort – Två prestigefyllda utmärkelser på en vecka!

Gustav Eriksson, VD Kläppen Ski ResortGustav Eriksson, VD Kläppen Ski Resort

Gustav Eriksson, VD för Kläppen Ski Resort, vann igår regionfinalen Svealand EY Entrepreneur Of The YEAR och anläggningen Kläppen Ski Resort vann i torsdags den 28 oktober priset Guldvingen Årets arbetsgivare inom besöksnäringen på Visit Dalarnas branschgala Up to Date. Två utmärkelser som Gustav Eriksson och Kläppen Ski Resort är väldigt tacksamma och rörda över att få ta emot.

Under gårdagskvällen korades vinnaren av regionfinalen EY Entrepreneur Of The Year, vilket är en prestigefylld utmärkelse världen över. Av de tio entreprenörerna från Svealand var Gustav Eriksson, VD för Kläppen Ski Resort, en av de nominerade. För att bli nominerad till priset krävs bland annat en brinnande entreprenörsanda, en ekonomisk utveckling inom företaget, strategisk inriktning samt personlig integritet och inflytande. Detta är kvalitéer som juryn sett hos Gustav Eriksson och hans företagande inom Kläppen Ski Resort, vilket är anledningen till att han tog hem vinsten.

Juryns motivering: ”Vissa ser inte skogen för alla träd, andra ser ett berg av möjligheter. Det är förmågan att formera och utveckla laget som ger en bra sluttid. Med en lyhördhet för vad kunderna längtar efter skapas en upplevelsearena med ett mycket väl genomtänkt och välskött koncept, som lockar kräsna internationella elitbesökare och får barnfamiljer utan förkunskaper att stortrivas. Utan att snöa in på detaljer kan vi i alla fall konstatera en sak; det är inte så enkelt som att "dä är bar å åk". Kontinuerlig utveckling är ett fint sätt att förvalta en lyckad tradition.”

Nu är Gustav Eriksson med och fightas i den nationella finalen som kommer äga rum i Stockholm 2022.

Guldvingen Årets arbetsgivare inom besöksnäringen
Som anläggning fick Kläppen Ski Resort under torsdagen den 28 oktober tilldelat det ärade priset Guldvingen Årets arbetsgivare inom besöksnäringen på Visit Dalarnas branschgala Up to Date. På plats i Rättvik var Gustav Eriksson, VD för Kläppen och Lena Eriksson, HR-chef. Efter några nervösa timmar stod det klart att Kläppen Ski Resort var det vinnande företaget med motiveringen: ”Företaget drivs och utvecklas med stort engagemang och hjärta till glädje och gagn för både besökare, idrottare och lokalsamhälle. Stora och tuffa satsningar har gjorts pågående pandemi till trots som på ett spännande sätt kommer att välkomna framtidens besökare.

Vinsterna är ett hedrande kvitto på att det vi gör på Kläppen Ski Resort gör skillnad, samt att Gustav Erikssons passion för att utveckla anläggningen smittar av sig på all personal – vilket gör oss till ett fantastiskt team.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges största familjeägda och den sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.