2019-02-28 10:00Pressmeddelande

Kläppen Ski Resort kan stolt presentera en nya ambassadör

Sven Thorgren, Kläppenambassadör. Foto: Daniel Bernstål

Förra måndagen blev det klart att snowboardåkaren Sven Thorgren inleder ett samarbete med Kläppen. Sven har flera internationella medaljer och har länge varit den dominerande stjärnan inom snowboardsporten, både internationellt och nationellt. Sven äger, sedan i somras, ett hus endast ett fåtal kilometer från Kläppen och ämnar att i fortsättningen spendera så mycket tid han kan i Kläppen Snowpark.

 

  •  Att Sven väljer bli ambassadör för oss känns otroligt spännande, han är helt klart en av  snowboardsportens absolut största profiler. Han har tränat hos oss i många år, bland annat under sin tid på Snowboardgymnasiet i Malung. Sven gillar verkligen det vi gör och kan framöver hjälpa oss att bibehålla nivån på hela snowparkkonceptet, säger Kläppens marknadschef Magnus Noppa.

 

Under vintersäsongen då Sven inte reser världen runt, eller stannar till i sitt hem i Monaco befinner han sig allt som oftast i Kläppen Snowpark; i den svarta hopplinjen eller på den så kallade railsidan – nötandes på sina olika trick, nya som gamla. Det gäller att nöta, nöta och åter nöta.

 

  • Precis som vilken annan idrott som helst, så gäller samma sak i vår: du måste träna, träna och träna för att bli bättre, man får ingenting gratis. Kläppens Snowpark är, utan tvekan, en av världens bästa parker. Träningen i Kläppen Snowpark är helt unik med perfekt byggda kickar och landningar i samma nivå som på internationella tävlingar. Att sedan liften ligger i mitten av parken gör att du hinner med betydligt fler kvalitativa åk på en dag, jämfört med andra parker i Europa, säger Sven Thorgren.

 

Samarbetet består blad annat i att Sven kommer att vara med i parkkonceptets utveckling och framtida event, där Sven är frontfigur och kan få utlopp för alla sina goda ideér kring parkåkning.

 

Förutom Sven så har Kläppen sedan tidigare ett samarbete med freeskiåkaren Jennie-Lee Burmansson som rankas som en av världens bästa freeskiåkare. Kläppen Snowpark finns redan på den internationella kartan och i vår är Kläppen Snowpark värd för FIS Junior VM i Snowboard och Freesking.

 

Kontaktperson: Magnus Noppa, Marknads- och försäljningschef, e-post: magnus.noppa@klappen.se, mobil: +46 70 678 77 45. Länk till hemsidan: www.klappen.se


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda. Kläppen har dessutom Sälens enda Gondol.

Kontaktperson

Magnus Noppa
Marknads- och försäljningschef
Magnus Noppa