2022-02-08 09:58Pressmeddelande

Kläppen inleder samarbete för att motverka psykisk ohälsa

Tillsammans med den ideella organisationen Aldrig Ensam vill Kläppen Ski Resort bidra till en öppnare dialog kring psykisk ohälsa i fjällvärlden.

Organisationen Aldrig Ensam arbetar med att uppmärksamma och sprida kunskap kring psykisk ohälsa. Charlie Eriksson, grundare av organisationen, har med sitt brinnande engagemang fått många människor att öppna upp sig och dela med sig av sina berättelser. Hans förhoppning är att samarbetet med Kläppen ska göra skillnad i Sälenfjällen.

- Det känns otroligt spännande att inleda ett samarbete med Kläppen Ski Resort. För oss innebär det en möjlighet att nå ut med livsviktig information och kunskap till Kläppens gäster och personal. Det kan förhoppningsvis resultera i att vi i slutändan bidrar till att rädda liv. Ingen ska behöva leva med psykisk ohälsa i hemlighet, säger Charlie Eriksson.

För Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort, och Lena Eriksson, HR-chef på Kläppen Ski Resort, var det en självklarhet att gå in i ett samarbete med Aldrig Ensam.

- Det här är en superviktig del i vårt arbete. Vi upplever att allt fler unga mår dåligt i samhället, att då kunna bidra med en bra miljö och se till att personal och gäster nås av den viktiga information som Aldrig Ensam sänder ut känns verkligen viktigt och omtänksamt, säger Gustav Eriksson.

- Det första steget i samarbetet var att alla anställda fick ett exemplar av Charlies bok Aldrig Ensam. Därefter har det hållits föreläsningar och träffar på plats för personalen, vilket är något som vi kommer fortsätta att genomföra regelbundet året om. För oss är detta början på ett långsiktigt samarbete som verkligen kan göra nytta, säger Lena Eriksson.

Se Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam och Axel Schylström, artist, föreläsare och inspiratör berätta om samarbetet med Kläppen Ski Resort här >>

Läs hela artikeln här >>


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.