2022-11-25 13:46Pressmeddelande

Kläppen har öppnat för längdskidåkning

Längdpremiären på Kläppen Ski Resort har varit efterlängtad av många. Redan tidigt på fredagsmorgonen var ett flertal skidåkare ute i spåret för att inviga det nyöppnade Älvspåret.

- Det har varit ett par intensiva veckor inför helgens premiär, men allt hårt arbete har lönat sig och idag kan vi välkomna alla längdskidåkare till en rundslinga på 1 200 meter. Årets premiärslinga är längre än fjolårets och vår förhoppning är att förlänga spåret ytterligare efter helgen, säger Henrik Björk, driftchef på Kläppen Ski Resort.

Det finns fortfarande högar av producerad kanonsnö längs den södra delen av Älvspåret. Efter helgen kommer maskinförarna fortsätta frakta ut massorna för att bygga på den befintliga dragningen.

- Vi kommer lägga totalt två av tretton kilometer med kanonsnö, resten av spåret kommer bygga på natursnö, säger Gustav Eriksson, VD för Kläppen Ski Resort.

Utöver längdskidspåret har snöläggarna placerat ut ett flertal pumpvagnar runt om Kläppenberget.

- I helgen producerade vi snö i hela 21 nedfarter samtidigt. Allt pekar på att vi kommer att få en riktigt bra start på alpinsäsongen den 16 december, avslutar Gustav Eriksson.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.