2023-02-08 08:58Pressmeddelande

Kläppen är nationalarena för snowboard och freeski 

Foto: Daniel BernstålFoto: Daniel Bernstål

Med många års samarbete i bagaget satsar Kläppen Ski Resort och Skidförbundet snowboard och freeski på att fördjupa samarbetet ännu mer. Kläppen Snowpark är utsedd till Nationalarena för Freeski och Snowboard – nu förlängs avtalet för Kläppen som Nationalarena i ytterligare fyra år.

Tillsammans ska Kläppen Ski Resort och Skidförbundet snowboard och freeski, under sommar och höst, utveckla en helt världsunik skid- och snowboardupplevelse i Sverige. Målet är att skapa bästa förutsättningar och möjligheter för såväl nybörjare som hela vägen till världselit. Gemensamt ska förutsättningar skapas för att bli bäst i världen – på hemmaplan i Sverige. Kombinationen av airbag-hoppning, arbetet med att spara snö för tidig parkåkning på snö kommer vara en produkt som inte återfinns någon annanstans i världen.

- Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi haft i många år och det känns spännande med ett ännu mer tydligt och tätare samarbete. Att kunna djupdyka i det vi börjat med de tidigare åren känns jättekul, men framför allt att kunna bidra med en träningsanläggning som passar så många som möjligt och som ökar förutsättningarna för utveckling samt att fortsätta ligga i framkant och vara drivande i utvecklingen för svensk utförsåkning och framför allt Snowboard och Freeski, säger Gustav Eriksson VD för Kläppen Ski Resort.

Kläppen Ski Resort och Kläppen Snowpark har sedan tidigt 2000-tal satsat långsiktigt på sporterna snowboard och freeski genom att ständigt utveckla sitt parkkoncept. Genom det nya avtalet säkerställer Kläppen rätten att kalla sig ”Nationalarena för Snowboard och Freeski”. Det nya avtalet trädde i kraft 1:a november och gäller för de fyra kommande åren.

Sven Thorgren under landslagets årliga träningsläger i Kläppen.

- Kläppen flyttar ständigt fram sina positioner och har trots 40 år i branschen en härlig nyfikenhet och nybyggaranda. Oavsett om det handlar om att skapa en airbagarena i världsklass eller hitta nya sätt att utöka säsongen genom att spara snö så är tydligt att vi genom våra gemensamma ansträngningar gör varandra bättre. Vi precis som Kläppen drivs av att utvecklas och skapa de absolut bästa förutsättningarna för våra sporter. Det är därför mycket glädjande att både kunna förlänga och utöka vårt samarbete framöver, säger Stefan Karlsson, sportchef snowboard & freeski.

Landslagen i snowboard och freeski´s ambition är att all träning för landslagen ska ske på hemmaplan. Satsningen innebär bland annat ökat fokus på att utveckla bättre förutsättningar för åkning under sommar och höst, men också att säkra en arena i världsklass för både Swedish Snowboard Series, Swedish Slopestyle Tour och SM-tävlingar. Utöver detta sker även satsningar på campveckor, coaching/träning, utveckling för personal, logi, kommunikation, inspiration och självklart massor av annat spännande relaterat till halfpipe, slopestyle, och big air.

- Kläppen är den arena som har förutsättningar för Slopestyle, Big air och Halfpipe, något som ingen annan anläggning i Sverige satsar på i sin helhet. Att vi har en arena för sommar och höstträning och nu även kommer att experimentera med att spara snö för att kunna ha en riktigt bra railpark under hösten känns helrätt, superspännande och kommer om det faller väl ut skapa helt unika möjligheter att träna på för alla park-älskande åkare. Det är ett kvitto på att Kläppen är orädda och nyfikna på att prova nya idéer, säger Stefan Karlsson.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.