2021-10-19 08:17Pressmeddelande

Högtryck för vinterns bokningar

Gustav & Lena Eriksson på snowboard.Gustav & Lena Eriksson på snowboard.

Det råder ett starkt sug efter att åka till fjällen och Kläppen konstaterar att man har 80 procent fler bokningar jämfört med samma period förra året. Fjolåret var trots pandemin ett toppenår, vilket gör att årets bokningsläge överträffar alla förväntningar.

– Efter 1,5 år med pandemin ser vi ett enormt tryck inför kommande vintersäsong. Nyårsveckan är fullbokad, julveckan är nästan fullbokad och samtliga andra perioder börjar snabbt fyllas på, konstaterar Gustav Eriksson, VD på Kläppen Ski Resort.

– Jag tror vi ser en effekt av att människor varit begränsade en längre tid och nu längtar efter frisk luft och skidåkning. I och med att vi redan förra året kunde erbjuda en coronasäkrad upplevelse så känner sig människor trygga hos oss. De vet att de inte behöver trängas på Kläppen, säger Gustav som även hoppas på att de utländska gästerna får möjlighet att komma i vinter.

– Det känns extra roligt att kunna presentera lite nytt i skidsystemet till den här säsongen. Ett exempel är den populära pisten Lämmeltåget som i vinter kommer bli dubbelt så bred. Det innebär att våra skidgäster kommer kunna ta större svängar i en av Sälenfjällens längsta nedfarter! Dessutom har vi arbetat fram en ny spännande skogsbana, Trollslope, där barnen kommer kunna träffa Trolle & Trolla, säger Gustav.

Gustav hoppas att många barnfamiljer kommer till Kläppen i vinter.

– Skidsemester och mycket tid utomhus i fjälluft bidrar till en god hälsa. Människor längtar efter att umgås och vara tillsammans igen. Att åka till fjällen tillsammans gör att man kan umgås på ett säkert sätt, säger han och avslutar:

– Vintern är snart här! Redan den 26 november öppnar vi längdspåret vid Västerdalälven och den 16 december har vi alpinpremiär på Kläppen Ski Resort.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.