2022-02-22 13:26Pressmeddelande

Hjälm pryder alla åkare i Kläppen Snowpark

Numera får man bara vistas i Kläppens parker med hjälm

Flaggorna vajar i vinden i parkområdet på Kläppen Ski Resort. Det är den andra dagen på sportlovsvecka åtta, vilket är tydligt på de gästande parkåkarna i nationalarenan Kläppen Snowpark. Hela dagen har åkare tagit sats från den högsta punkten i den röda och svarta linjen för att bräcka varandras avancerade tricks. Den gemensamma nämnaren för dem alla är att samtliga som vistas i parken bär hjälm.

Det är ingen tillfällighet att alla parkåkare är iklädda hjälm. Kläppen Ski Resort är nämligen den första skidanläggningen i Sverige att införa obligatoriskt hjälmanvändande i parkerna. Målet med den nya bestämmelsen är att öka säkerheten och minska skaderisken. Gustav Eriksson, VD på Kläppen, berättar att den nya regeln har hyllats av både besökande gäster och aktiva tävlingsåkare. Han hoppas på att fler anläggningar ska ta efter Kläppens initiativ.

- Även om vi har en låg skadefrekvens i våra parker känns det här beslutet självklart. Vi är måna om våra gästers säkerhet och vill göra allt vi kan för att undvika allvarliga skador. Jag har själv tävlat aktivt på internationell nivå och har erfarenhet av hjärnskakning. Jag använder alltid hjälm och ser det som en självklarhet, säger Gustav Eriksson.

Den nya regeln om att bära hjälm i Kläppens parker trädde i kraft samma dag som anläggningen öppnade, den 16 december 2021. Den nya regeln gäller Kläppen Snowpark, Junior Snowpark, Blue Line Snowpark och under barmarkssäsongen Kläppen Arena.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.