2022-12-16 10:46Pressmeddelande

Historisk alpinpremiär på Kläppen

PremiärPremiär

Det är en historisk premiär för oss på Kläppen Ski Resort. Den här vintersäsongen firar vi fyrtioårsjubileum, samtidigt som vi öppnar fler nedfarter än vad vi någonsin gjort under en premiärhelg.

Vi på Kläppen är stolta över att ha Sveriges bästa snögaranti på 16 nedfarter och 2 kilometer längdskidspår. Den här vintersäsongen överträffar vi den med bravur! För er som besöker oss i helgen kommer hela 27 nedfarter och 4 kilometer längdskidspår vara öppna.

- Att vi inviger den här säsongen med rekordmånga pister känns helt fantastiskt. Det visar verkligen på att de investeringar vi gjort i snösystemet är helt rätt. Men de som ska ha den största elogen är all personal som slitit dag som natt för att möjliggöra den här premiären. Jag är en mycket glad och stolt driftchef, säger Henrik Björk.

Prognosen för den kommande veckan ser riktigt lovande ut och vi kommer sikta på att öppna 33 av totalt 38 nedfarter till jul.

Se senaste pistrapporten via klappen.se/idag


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälenfjällen och är Sveriges största familjeägda skidanläggning med 38 nedfarter, 21 liftar och 37 kilometer längdskidspår. Kläppen har Sveriges bästa snögaranti och har en snowpark som utnämnts till landets bästa flera år i rad. Hit kommer barnfamiljer varje år för att njuta av skidåkning i fyra väderstreck.