2022-06-20 14:12Pressmeddelande

Här inviger fyraåriga Iris Kläppens nya glasskafé

Iris Eriksson framför IRIS Glasskafé, det nya glasskaféet på Kläppen.Iris Eriksson framför IRIS Glasskafé, det nya glasskaféet på Kläppen.

Det var med ett brett leende som fyraåriga Iris Eriksson, barnbarn till grundaren av Kläppen, drog bandet till Kläppens nya glasskafé under söndagens invigning. Efter att bandet var draget var Iris en av de första fram till glassdisken för att ta del av det välsmakande glassutbudet.

Iris Eriksson, som kaféet är döpt efter, sprudlade av glädje när hon tillsammans med Frida Förland, arbetsledare för Kläppens receptioner och projektledare för glasskaféet, välkomnade de första gästerna.

Iris Eriksson och Frida Förland drog tillsammans bandet under invigningen av IRIS Glasskafé.

Iris Eriksson och Frida Förland drog tillsammans bandet under invigningen av IRIS Glasskafé.

Lena Eriksson, HR-chef på Kläppen och mamma till Iris, berättar om varför namnet IRIS Glasskafé kändes som ett givet val.

- Kläppen är en familjär anläggning som värnar om det personliga, så när namnförslaget IRIS Glasskafé kom upp kände vi alla att det var rätt. Kaféet i sig har det perfekta läget vid vår fina camping alldeles intill Västerdalälven. Vår förhoppning är att alla som besöker Kläppen kommer unna sig en välsmakande paus mellan de olika aktiviteterna. Nu ser vi fram emot en solig sommar med massor av bad och glassätande, säger Lena Eriksson.

Lena berättar att Iris själv har hälsat att alla borde testa hennes favoriter, den goda jordgubbsglassen och milkshaken.

Ella Eriksson, familjen Erikssons äldsta dotter, är en del av personalstyrkan på kaféet.

Ella Eriksson, familjen Erikssons äldsta dotter, är en del av personalstyrkan på kaféet.

IRIS Glasskafé har ett utbud av 24 glassmaker, varav hallonpaj, brynt smörkola, syrad grädde och cookie dough är några av dem. IRIS Glasskafé har öppet alla dagar till och med den 21 augusti.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känt för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.