2021-08-27 11:45Pressmeddelande

”Första spadtaget för Kläppen Syd”

Målet är fem nya pister och en ny stollift. Nu ser Kläppen Syd ut att bli verklighet, arbetet och detaljplanerna är i full gång.

Planerna för Kläppen Syd var långt framskridna när det kom en pandemi i vägen, liksom ett nytt EU-direktiv. Men nu är projektet igång igen.

Gustav Eriksson, VD på Kläppen, inspekterar området för pisterna i det nya området: Kläppen Syd.

Gustav Eriksson, VD på Kläppen, inspekterar området för pisterna i det nya området: Kläppen Syd.

– Redan denna vinter kommer Kläppens skidgäster att märka av förändringar. Vi breddar den populära pisten Lämmeltåget pist nr 12, så man kommer att kunna ta ut svängarna ordentligt och dessutom njuta av utsikten ända till Torgås. Med sina tre kilometer är den en av Sälenfjällens längsta backar, säger Gustav Eriksson, vd på Kläppen och betonar:

– När vi bygger ut skidområdet sker det utifrån några för oss viktiga parametrar. Det ska vara omväxlande skidåkning och det ska vara en fin naturupplevelse. Därför klämmer vi aldrig in pister, där de kanske skulle vara enklare att bygga om det inte uppfyller kriterierna, för upplevelsen är viktig, säger Gustav. Bergets linjer för de perfekta åken styr. Lämmeltåget är en av Kläppens populäraste pister och kommer vara en viktig del i kommande skidområde.

Ett exempel på detta är att när Lämmeltåget breddas så kommer man att bli tvungen att spränga en del av berget.

Kläppen satsar också på ökad snöproduktion med förberedelser att via fler pumpar kunna fördubbla kapaciteten, viket leder till snabbare snöproduktion - Mer snö på kortare tid. Investeringar i nya ledningar, pumpar och breddning av den befintliga pisten uppgår till 13 miljoner kronor.

Filmklipp på första planering av Kläppen syd

 

 


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 37 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.