2018-01-24 11:51Pressmeddelande

Ett sportlovstips – Kläppen från ovan

null

Kartan är framtagen i samarbete med fotografen Pontus Altin som med hjälp av sin drönare fotograferat alla fyra sidor av Horrmundberget (på vilket Kläppen Ski Resort är beläget) utan och innan. Bakom kartan finns inte mindre än 30 olika fotopunkter. innehållande 22 bilder vardera. Bilderna har sedan överlappats och monterats ihop till hela 140 megapixlar per fotopunkt, vilket gör att den tvådimensionella kartan upplevs som väldigt ”mjuk” i sina rörelser. För kartan är nämligen just det: rörlig.

Den avancerade gyrotekniken bakom kartan gör att man mycket enkelt kan förflytta sig i anläggningen, och till exempel zooma in den pist som man funderar på att åka när man kommer på plats, eller vilken lift som verkar vara bästa lämpad för de planerade åken under dagen. Man kan till och med gå och titta i olika byggnader i anläggningen. Allt detta kan man alltså göra hemma, men självklart även på plats. Det är faktiskt även så att man kan gå in i de olika restaurangerna för att se vilka olika miljöer de erbjuder och i andra byggnader för att skapa sig en uppfattning om hur det ser ut, vad som erbjuds och var det är beläget. För att inte tala om den överblick man får. Det är med andra ord möjligt att planera sin semester in i minsta detalj.

  • 360-kartan kommer att underlätta enormt för våra gäster, både innan semestern och när de väl är på plats, säger Magnus Noppa, marknadschef på Kläppen. Förutom att de får en väldigt bra uppfattning om vad som finns här och kan planera efter det kommer de även att upptäcka att Kläppen är betydligt större än vad man som ny gäst kanske tror. Många åker bara förbi den del av vår anläggning som ligger nere vid riksvägen, tack vare kartan ser man att den är så mycket mer.


Den höjdrädde som normalt sett inte vågar sig på att åka Gondol Sälen kan med kartans hjälp få känslan av hur det är att sitta i gondolen och ta del av den fantastiska (i kartan alltid soliga) utsikten över den vackra dalgången .

Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i Sälen. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog, vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för alla smaker och för både stora och små. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 39 km. 


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.