2019-04-10 08:19Pressmeddelande

Dubbelt kanadensiskt guld i Slopestyle för snowboard på Junior-VM

Eveliina Taka (vänster), Summer Gendron och Ty Schnorrbusch Eveliina Taka (vänster), Summer Gendron och Ty Schnorrbusch

William Buffey och Summer Gendron från Kanada tog hem förstaplatserna i gårdagens slopestyle-finaler. Det var en hög nivå på åkningen och efter vinnaren på herrsidan kom Samuel Jaros från Slovakien och Rikuto Ohashi från Japan. På damsidan var det Eveliina Taka från Finland och Ty Schnorrbusch från USA som tog hem andra och tredjeplatsen.  

 Från Sverige tävlade fem killar och en tjej från juniorlandslaget i snowboard. Corenlia Carlund i damklassen och Gabriel Almqvist, Hampus Ström, Olle Hed, Anton Muhonen och William Mathisen i herrklassen. Samtliga av de tävlande är elever på snowboardgymnasiet i Malung och har Kläppen Snow Park som sin träningsarena.  

 Kvalet som genomfördes på måndagen bjöd på blandad nivå på åkningen. Mestadels p.g.a. den kraftiga vinden som gjorde det svårt att få tillräckligt med fart i den nedre delen av banan. I kvalet var det endast Anton Muhonen som tog sig vidare till final bland de svenska åkarna. 

 Under tisdagens snowboardfinaler var det fortsatt blåsigt, men ändå något bättre än dagen innan. Sol och blå himmel gjorde att stämningen bland åkare och åskådare ändå var på topp och finalister fick visa vad de kan. Anton Muhonen blev bäst placerad av svenskarna och slutade totalt på en 10:e plats i finalen.  

 Imorgon fortsätter JVM-veckan med kval i Big Air på Freeski och på fredag är det kval i Big Air på snowboard, där samma åkare kommer att representera Sverige. Finalerna körs på lördag. 

Länkar till resultatlistan från kval och final:  
Snowboard herrar  
https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=15810
Snowboard damer 
https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=SB&raceid=15809 

Länk till schema för JVM-veckan  
www.klappen.se/jvm 

 Kontaktpersoner i detta ärende 
Fredrik Stenmalm (sportchef) 070 - 690 42 77 
Ola Sundeqvist (internationella skidförbundet) 070 - 999 95 37  
Carola Landmark (ansvarig Sälens IF) 073 - 262 77 06 Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.