2015-01-21 11:53Pressmeddelande

200 000 m3 snö formas till Sveriges största Snowpark!

null

På lördag den 24 januari öppnar Kläppens Snowpark!

Kläppens Snowpark ligger oss varmt om hjärtat och har rankas som Sveriges bästa i över ett decennium. Vi har arrangerat allt i ifrån träningsläger inför OS till VM i snowboard och freeski. Parken är enkel att ta sig till och har en egen snabb ankarlift som gör att åkarna får ut många åk på en dag. Det är några av alla ess vi har i rockärmen. 

Hemligheten bakom vår omtyckta Snowpark är att det är proffs själva som bygger och formar parken. Ashley Lawrence är designern och hjärnan bakom vår park. Ashley kommer från början från Australien och började jobba på Kläppen 2010. Han har jobbat med snowpark-design i snart 10 år. Allt är noga genomtänkt från rail, hopp till mjuka landningar. Ashley vet exakt vad en åkare efterfrågar i parken och vill alltid komma med något nytt och överraskande inför varje säsong. Han har stor yta att jobba med för sina idéer, faktiskt lika stort som 14 fotbollsplaner för att vara exakt.  Kläppen är även ensamma i Sverige med sin 120m långa halfpipe

För de flesta gästerna är det ett imponerande skådespel som utspelar sig på färden upp i stolsliften, och man sitter verkligen på första parkett. Musiken dunkar i tank med åkarnas prestationer. Svårt att inte bli imponerad.

Läs mer om vad som händer i Kläppen Snowpark och om vad bland annat snowpark-designern Ashley har för idéer denna säsong på vår blogg. Klicka här!

Kläppen Ski Resort en privatägd skidanläggning i Sälen området. Skidsystemet är uppbyggt kring ett berg med nedfarter i alla väderstreck. Anläggningen ligger inbäddad i skog vilket skyddar mot vind och gör att snön ligger kvar längre i pisterna. Kläppen bjuder på varierad skidåkning för alla smaker och för både stora och små. Det finns även flera trivsamma längdskidspår på totalt 42km för den som vill ha lite omväxling på skidåkningen.


Om Kläppen Ski Resort

Kläppen Ski Resort ligger i Sälen och är Sveriges sjätte största skidanläggning med 34 nedfarter i alla väderstreck. Kläppen är känd för sin höga kvalitet på snön samt den prisade snowparken som blivit utnämnd till landets bästa nio år i rad. Hela familjen har sin egen skidåkning på Kläppen, från den lilla knatten till mamma, pappa, mormor, morfar till tonåringen som vill utvecklas på skidor eller bräda.