2020-03-06 15:03Pressmeddelande

KFUM Central samlar 200 sångare och musiker för gemensam konsert

Välkommen på en storslagen musikfest med kör, storband och symfoniorkester. Missa inte chansen att se 200 sångare och musiker i konserten Body – Mind – Spirit i Eric Ericsonhallen på söndag den 15 mars. KFUM Centrals samtliga musikföreningar medverkar t.ex. en motettkör, en symfoniorkester, Stockholms flickkör och ett storband.

 

KFUM Central är en ideell förening som huserar på Rosengatan på Norrmalm. I huset sjuder det av musikverksamhet och nu har alla KFUM Centrals musikföreningar samlats till en gemensam konsert, söndag den 15 mars kl. 16.00 i Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen.

 

Medverkar gör musikern och kompositören Ulf Johansson Werre tillsammans med KFUM Centrals Musikföreningar: ca 200 medverkande musiker och sångare i alla åldrar från föreningarna Royal Big Band, Symfoniorkestern Pro Musica, KFUM Centrals Barn- och Ungdomskörer, Stockholm Cantus, Swinging Tunes, Stockholms Motettkör KFUM, Suzukielever och sångare från KFUM:s Manskör.

 

– Vad händer i kroppen när man skapar musik tillsammans? Vilken roll spelar musiken på KFUM Central, ett hus fyllt till bredden av ungdomsverksamhet, idrott och gymnastik? Det tänkte vi ta pulsen på och försöka förmedla till alla er Stockholmare, berättar Per-Ola Niblaeus, ordförande i KFUM Centrals musikgrupp.

 

Det kommer bland annat att framföras en mäktig svit om Linnés Dalaresa för kör, symfoniorkester och storband, som Ulf Johansson Werre komponerat. Ulf kommer att delta som konferencier och solist.

 

 

Ulf Johansson Werre är en av landets mest mångsidiga musiker. Han har varit verksam i Sverige och internationellt sedan mitten av 70-talet och idag är han anställd som konstnärlig ledare vid Uppsala universitet för Uppsala University Jazz Orchestra (UUJO).

 

 

KFUM Central är en ideell förening som erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi tror att alla människor, inte minst unga har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Sedan 1884 har vi arbetat med unga stockholmare och idag har vi 3156 medlemmar i alla åldrar. Vi har verksamhet som bl.a. musik, basket, läger och gymnastik och driver projekt inom till exempel integration, ungt ledarskap och ungas mentala hälsa. Vi äger och driver även hotellen Best Western Kom Hotel samt Giò, där allt överskott går till föreningen.

 

 

Kontaktpersoner

Ordförande KFUM Centrals musikgrupp, Per-Ola Niblaeus, 070-577 5120, poniblaeus@gmail.com

Dirigent KFUM Centrals barn- och ungdomskörer, Lotta Wilund, barnkor@kfumcentral.se

 

Corinna Björk, kommunikationsansvarig KFUM Central, 0702-851892, corinna@kfumcentral.se


Om KFUM Central

KFUM Central är en ideell förening som erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi tror att alla människor, inte minst unga har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra.  Sedan 1884 har vi arbetat med unga stockholmare och idag har vi ca 3000 medlemmar i alla åldrar. Vi har verksamhet som bl.a. musik, basket, läger och gymnastik och driver projekt inom till exempel integration, ungt ledarskap och ungas mentala hälsa. Vi arbetar också för att bygga KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter, IKC, i Hagastaden. En framtida mötesplats med ytor för idrott och kultur. 
Vi äger och driver även hotellen Best Western Kom Hotel samt Giò, där allt överskott går till föreningen.


Kontaktpersoner

Kommunikationschef
Corinna Björk