2019-03-29 06:15Pressmeddelande

Ny skrift lyfter innovation och forskning

För första gången hyllas innovationskraften på Karolinska Institutet. I samband med lanseringen av skriften ”20 years of innovation”, vill vi lyfta fram forskare, deras drivkrafter och samhällsnyttan som uppstår i gränslandet mellan forskning och innovation.

Idag vid ett seminarium i Biomedicum på Karolinska Institutet klockan 10.00 kommer vi att presentera ett axplock av den fantastiska innovationsverksamhet som härstammar från Karolinska Institutet.

Under de senaste 20 åren har otaliga produkter och tjänster, kopplade till forskning på Karolinska Institutet, kommit samhälle till nytta och för att inspirera till ett fortsatt konkurrenskraftigt ekosystem för Life Science i Sverige presenterar vi idag innovatörerna i skriften och ni får höra några av dem berätta sin historia.

  • Vi är väldigt stolta och glada över att tillsammans med Rektor Ole Petter Ottersen få presentera dessa fantastiska innovatörer som har betytt, och betyder så mycket för framtidens hälsa säger Lilian Wikström, VD på KI Innovations.

Press är välkommen till eventet.

För mer information om eventet eller för att ta del av skriften, kontakta:

Maria Holmström
Kommunikationsansvarig
KI Innovations
Telefon: 070-764 07 85
E-postadress: maria.holmstrom@kiinnovations.se


Om KI Innovations

KI Innovations är ett helägt dotterbolag till Karolinska Institutets holdingbolag. KI Innovations nyttiggör forskningsresultat inom life science genom att utvärdera och verifiera projekt med kommersiell potential samt stödjer den affärsmässiga utvecklingen till bolagisering eller licensiering. Karolinska Institutets innovationssystem erbjuder utbildning, professionella nätverk, finansiering, expertkompetens inom entreprenörskap och affärsutveckling samt inkubationsmöjligheter för projekt och företag inom life science. www.karolinskainnovations.ki.se


Kontaktpersoner

Maria Berner-Holmström
Kommunikationsansvarig
Maria Berner-Holmström