2022-02-04 09:47Pressmeddelande

Fortsatt utveckling av innovationsstödet på Karolinska Institutet

Wintana WoldemariamWintana Woldemariam

KI Innovations stärker upp sitt innovationsstöd genom att anställa Wintana Woldemariam som ny businesscoach med fokus på den tidiga fasen av idérådgivning till forskare och studenter med siktet inställt på samhällsnytta.

Wintana Woldemariam kommer närmast från Tobii, där hon försett olika segment inom forskning med eye tracking-utrustning på en internationell marknad. Fokus har legat på akademiska forskare inom psykologi och neurologi men även ett kommersiellt segment inom marknadsföring, user experience samt säkerhet inom trafik och industri.

  • Vi är väldigt glada över att få in förstärkning med fokus på tidig idérådgivning och startup-fas. Vi ser en enorm potential hos forskare och studenter på Karolinska Institutet och vi behöver tillgodose den efterfrågan som finns. Wintanas erfarenhet från såväl akademi, industrin och startup-scenen är ett perfekt komplement till KI Innovations team, säger Lilian Wikström, vd på KI Innovations.

Wintana har studerat biomedicin vid Lunds universitet och har en masterexamen inom bioentreprenörskap från Karolinska Institutet. Däremellan har hon jobbat för Lunds universitet som forskningsassistent inom inflammatoriska tarmsjukdomar och koppling till diet.

Hon har även erfarenhet från läkemedelsföretag i startup-fas som utvecklat läkemedel med bakterier inom olika indikationer. Wintana har då varit verksam som projektledare och marknadsanalytiker på systerbolagen, Infant Bacterial Therapeutics och BioGaia Pharma.

  • Jag ser fram emot att stötta forskare och studenter som vill konverterar sina idéer och sin forskning och bidra till hälsofrämjande effekter. Det är min förhoppning att mina erfarenheter från industri, akademi och startup-världen kan gynna projekt och bolag med fokus på hälsa. KI Innovations erbjuder stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter tack vare den breda portfölj av idéer som KI Innovations jobbar med och det skall bli roligt att ta tag i, säger Wintana Woldemariam.


Om KI Innovations

KI Innovations nyttiggör forskningsresultat inom life science genom att utvärdera och verifiera projekt med kommersiell potential samt stödjer den affärsmässiga utvecklingen till bolagisering eller licensiering. Karolinska Institutets innovationssystem erbjuder utbildning, professionella nätverk, finansiering, expertkompetens inom entreprenörskap och affärsutveckling samt inkubationsmöjligheter för projekt och företag inom life science. www.karolinskainnovations.ki.se


Kontaktpersoner

Maria Berner-Holmström
Kommunikationsansvarig
Maria Berner-Holmström