2019-04-26 14:16Pressmeddelande

Nordiskt klimat ledstjärna till projekt Östra Hamngatan i Göteborg

Kanozi har utvecklat det nya konceptet för fastigheten Östra Hamngatan 16 på uppdrag av Castellum i en samordnad entreprenad med NCC. Det är en genomgående renovering som genomförts. Utvändigt har huset fått nya entréer och en ny glasfasad som ger karaktär till gatubilden och den nya ljussättningen bidrar till trygghet i stadsrummet.

– Kontoret ska vara välkomnande för både medarbetare och kunder, och det finns genomgående kopplingar mellan husets nya exteriöra gestaltning och upplevelsen inne i Castellums kontor. Vi har arbetat med nordiska material som hård sten och varm ask, inspirationen kommer från kontrasterna i det nordiska klimatet och årets växlingar.

Certifieringssystemet Miljöbyggnad, som utgår från svenska bygg- och myndighetsregler och svensk byggpraxis, intygar att fastigheten uppfyller viktiga kriterier inom energi, inomhusmiljö och material. Certifieringen administreras av Sweden Green Building Council.

– Castellum är noga med att arbeta med hållbarhet och långsiktighet i valen av material, vi har lagt stor omsorg till de olika materialmötena och tydlighet i övergångarna med syftet att skapa elegans och medvetenhet.

Invändigt har cirka 9 000 kvm genomgått en omfattande renovering och lokalerna har ställts iordning till toppstandard. Det nya konceptet har även appliceras för Castellum Stockholm.

Fastighetsägare: Castellum
Hyresgäst/inredning: Castellum
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad SilverOm Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/