2018-06-13 07:00Pressmeddelande

Kanozi vinner uppdraget Sickla station med 23 våningar hög byggnad

Den nya byggnaden blir 23 våningar och Sicklas första höga hus.
Bild: TMRW/Kanozi ArkitekterDen nya byggnaden blir 23 våningar och Sicklas första höga hus. Bild: TMRW/Kanozi Arkitekter

Nacka kommun och Atrium Ljungberg väljer i ett parallellt uppdrag Kanozi Arkitekter till att utforma det nya landmärket i Sickla. Byggnadens form har kopplingar till omgivande arkitektur och dess historia, samtidigt som den har ett tydligt eget avtryck och identitet.

– Arkitektkontoren har nu redovisat sina förslag och alla är av hög kvalitet. Vi har valt ut Kanozi Arkitekter vars förslag håller en hög gestaltningsmässig nivå, samtidigt som de har löst platsens publika delar och kopplingen till den blivande tunnelbanestationen på ett mycket bra sätt, säger Magnus Källgren, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

– Det här är en byggnad som kan bidra till Nacka och Sickla både i den stora och lilla skalan. Med förskjutna, staplade volymer bidrar byggnaden till en intressant stadssiluett i det stora och i det lilla lockar den upplysta midjan till att röra sig upp i huset. En intressant balans mellan det lekfulla, eleganta och robusta, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun.

Byggnaden blir Sicklas första höga hus och kommer vara en viktig del i Sicklas utveckling till stad. Stationen blir en viktig länk mellan Nacka och Stockholm.

– Förslaget är ett svar på önskemålet att bygga tätare, mer attraktiva städer och urbana miljöer som gynnar möten mellan människor och skapar förutsättningar för framtidens arbetsplatser och kommunikationer. Allt möts i den här byggnaden och vi är stolta över att arbeta med så proffsiga aktörer som Atrium Ljungberg och Nacka kommun, säger Johan Casselbrant, delägare och arkitekt på Kanozi.

Nästa steg i projektet är att upprätta en detaljplan utifrån Kanozis förslag.

För ytterligare information
Johan Casselbrant, delägare och arkitekt, tel: 0705-14 48 14, johan.casselbrant@kanozi.se
Magnus Sjöbäck, presskontakt Kanozi, tel: 0704-45 15 99, magnus.sjoback@greatness.seOm Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/