2018-01-16 15:43Pressmeddelande

Kanozi ritar Naturvetenskap Life på Medicinareberget

Visionen är att Naturvetenskap Life ska samspela med den ursprungliga Medicinarelängan som arkitekten Klas Anshelms var med och skapade på 50-talet. Under 2018 kommer två nya identiska byggnader, bashus, att börja byggas som kommer ligga i anslutning till Medicinarelängan och kopplas ihop med ett atrium för att anknyta till det befintliga Campusstråket.

– Här vill vi underlätta möten mellan studenter, doktorander och professorer, det är så som unika idéer uppstår. Husen är dessutom robusta och hållbara, de är samtidigt miljömässigt smarta med lågt energi- och resursutnyttjande, säger Johan Norén.

Byggherre är Akademiska hus och hyresgäst Göteborgs universitet. Naturvetenskap Life beräknas stå klar under 2022.

– Att utforma offentliga miljöer är otroligt spännande och kul. Vi ser verkligen fram mot att följa det här projektet hela vägen, säger Johan Norén.

Naturvetenskapliga fakulteten bedriver idag verksamhet på fyra olika platser i Göteborg. När Naturvetenskap Life står klart kommer dessa vara samlade på tre lägen - Medicinareberget, Geovetarcentrum på Guldheden och Campus Johanneberg.

För ytterligare information 
Johan Norén, vd Kanozi, mob: 0705-14 48 07 tel: 031-14 48 00, johan.noren@kanozi.seOm Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/