2019-01-30 08:47Pressmeddelande

Kanozi är med och utvecklar skyskrapan Citygate, Göteborgs nya landmärke

Citygate kommer att byggas i Gårda, Göteborg, där man redan påbörjat vissa markarbeten. Det danska arkitektkontoret Henning Larsen vann det parallella uppdraget för tre år sedan, Kanozi har varit svensk part i designprocessen och är nu ansvariga för projekteringsfasen.

– Byggnaden blir synlig över hela Göteborg vilket ställer stora krav på gestaltningen. Vi är stolta över att ha blivit utvalda som svenska arkitekter till Skanskas stora satsning i Göteborg och glada över att samarbeta tätt med världskända Henning Larsen.

Kontorshuset kommer bli en tydlig port in till Göteborg för alla som kommer med bil från söder och norr på E6 och E20. Med 36 våningar, 144 meter och cirka 42 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta kommer byggnaden bli Nordens högsta kontorshus.

– Kanozi har arbetat mycket med Skanska och behärskar deras högt ställda krav på 3D/Revit-projektering och BIM, vi har både den tekniska och arkitektoniska kompetensen som krävs för uppdraget.

Byggnaden planeras vara klar första kvartalet år 2022 och kommer certifieras enligt WELL och miljöcertifieras enligt Leed.

– Vi har tidigare erfarenhet av att arbeta för en WELL-certifiering och skapar alltid miljöer utifrån människans behov. Citygate kommer bli en fantastisk byggnad som vi är väldigt stolta över, säger Johan Casselbrant.

För ytterligare information
Johan Casselbrant, huvudägare och chefsdesigner, tel: 0705-14 48 14, johan.casselbrant@kanozi.se
Magnus Sjöbäck, presskontakt Kanozi, tel: 0704-45 15 99, magnus.sjoback@greatness.seOm Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/