2018-01-31 10:04Pressmeddelande

Helene Brandrup-Wognsen ny tf. vd på Kanozi

Entreprenörsföretaget Kanozi passerade förra året både 50 medarbetare och 50 MSEK i omsättning. Det är en milsten i företagets historia och dessutom startskottet för nya strategiska målsättningar och att bygga ett av Sveriges främsta arkitektkontor.

– Kanozi är ett fantastiskt arkitektkontor som kan gå hur långt som helst. Jag har arbetat med dem både som styrelseordförande och beställare, de har verkligen kvaliteterna som krävs för ett kliv uppåt, säger tf. vd Helene Brandrup-Wognsen som i två år varit styrelseordförande för Kanozi.

Kanozis strategiska målsättningar är att rita stora landmärken, rekrytera de främsta arkitekterna och öka effektiviteten genom bättre interna processer. Helene Brandrup-Wognsens uppdrag är att leda arbetet om hur dessa mål ska omsättas operativt och skapa strukturella förutsättningar att nå dem.

– Den stora utmaningen framåt är hålla kvar Kanozis unika touch och fortsätta leverera högsta kvalitet i alla projekt samtidigt som vi tar in fler uppdrag, gärna med hög profil. För att lyckas behöver företaget en ny struktur och bättre styrverktyg. I tillväxtbolag är det nödvändigt att ha bra ekonomisk styrning.

Helenes uppdrag pågår fram tills sommaren 2018 då parterna beslutar om framtiden.

– Huruvida jag ska fortsätta i denna roll efter sommaren är något vi noggrant utvärderar löpande. Kanozi har tre huvudägare som byggt upp företaget och även om jag är företagets styrelseordförande, är det modigt av dem att lämna över ansvaret till mig som extern person, säger Helene Brandrup-Wognsen.

Kanozis vd Johan Norén kommer under perioden att fokusera främst på nya och befintliga kunder samt arkitektur.

– Vi ser fram emot att ha Helene hos oss mer regelbundet och tror att detta kommer hjälpa oss att få bästa möjliga styrning framåt, och kunna arbeta ännu mer med sådant vi brinner för och tror oss vara bäst på, säger Johan Norén.

För ytterligare information 
Johan Norén, vd Kanozi, mob: 0705-14 48 07 tel: 031-14 48 00, johan.noren@kanozi.se
Magnus Sjöbäck, presskontakt Kanozi, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@greatness.seOm Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/