2021-04-06 12:59Nyheter

Vasakronans nya kontorsprojekt signerat Kanozi & Izonak

Kanozi Inredning & Design har tillsammans med systerbolaget Izonak arbetat fram ett nytt hållbart projekt för Sveriges största fastighetsägare, Vasakronan, och deras kontorskoncept ”Smart & Klart” – vilket innebär färdiginredda kontorsplatser på Göteborgs mest attraktiva adresser.

I det expansiva området runt Gullbergsvass, kan Vasakronan nu erbjuda ett kontorskoncept för de som behöver kontorsplatser snabbt och enkelt. Där allt som kan tänkas behövas för en arbetsplats, redan finns på plats. ’Smart & Klart’-konceptet finns i ’Läppstiftet’ i Göteborg på våning 15 och kan utöver allt praktiskt, tekniskt och estetiskt, även erbjuda en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp.


– Vi har renoverat och inrett sammanlagt tre kontor i Läppstiftet. Vi har lagt mycket fokus på återbruk utifrån ett hållbarhetsperspektiv, samtidigt som det såklart har varit ekonomiskt fördelaktigt för kunden, säger Joanna Bagge, inredningsarkitekt och partner till Kanozi Inredning & Design.

Samtliga skrivbord och kontorsstolar är helt återbrukade, inredningsdetaljerna är inköpta på auktion eller second hand. Även konferensbord med stolar, samt isoleringsväggar i glas för samtal- och konferensrum är återbrukade. Soffor som fanns på plats sedan innan, renoverades med ett nytt fräscht tyg och gav på så sätt ett helt nytt intryck.

– Vi valde att kombinera nytt och gammalt, dels utifrån miljöperspektivet, dels för att skapa unika arbetsplatser med detaljer som väcker medarbetarnas kreativitet, säger Daniel Denzler, projektledare på Izonak.

De återbrukade möblerna och inredningsfynden har berikats med platsbyggda soffor i kök- och matsalsdelarna, samt fräscha ytskiktsrenoveringar i kök och badrum med ny kakelsättning och målade väggar. De tre kontoren vilar i neutrala färgval för att lätt kunna användas som bas i framtida hyresgästers varumärkespalett.

Läppstiftet är ett av Göteborgs mest kända landmärken och en av Vasakronans mest attraktiva kontorsadresser. I fastigheten finns ett stort serviceutbud med receptionsservice i entréplan, restaurang och café. I källaren finns även ett cykelgarage med serviceplats.

Se fler bilder på projekten på vår projektsida.
Är du intresserad av att hyra någon av de tre kontorsplatserna? Kontakta Vasakronan.
Vill du komma i kontakt med vårt systerbolag Izonak? Här hittar du kontaktuppgifter.

Fotograf: Jonas BergOm Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/