2021-01-20 16:14Nyheter

Kanozi Arkitekter och systerbolaget Izonak i konstnärligt inredningsprojekt

Bror & Bord i Göteborg, inredningsprojekt framtaget av Kanozi Inredning & Design, samt Izonak.Bror & Bord i Göteborg, inredningsprojekt framtaget av Kanozi Inredning & Design, samt Izonak.

Restaurangen Bror & Bord på Bohusgatan i Göteborg har renoverats med ledning av Kanozi Arkitekters inredningsstudio; Kanozi Inredning & Design. Projektet är ett tajt samarbete med Kanozi Arkitekters systerbolag Izonak som ansvarat för all upphandling och leverans av samtlig inredning.

– När det gäller Bror & Bord, var det en utmaning att skapa en miljö som passade för restaurangens varierade utbud med allt från svensk husmanskost till rätter med influenser från världens alla hörn, berättar Pia-Cally Wendt, inredningsarkitekt på Kanozi Inredning & Design.

Med relativt enkla medel lyftes lokalens naturliga, råa och industriella karaktär fram och till det adderades varma material som trä och strå, samt textilier och väggmålningar i en blandning av mönster för att mjuka upp och skapa en hemtrevlig, inbjudande och mångkulturell atmosfär.

Vem är konstnären som gjort väggmålningarna?
– Han heter Sebastian Villabona och skapar fantastiska väggmålningar med färg, form och textur. Hans abstrakta muralmålningar rymmer organiska och geometriska former och blir en slags förlängning av den mångkulturella atmosfären hos Bror & Bord, berättar Pia-Cally Wendt.

Bortsett från väggmålningarna, präglas samtliga ytskikt och möblemang av en nordisk enkelhet och lätthet. De mindre ytorna som till exempel bar och kassa är utförda i något mer påkostade material för att tillföra taktilitet och trovärdighet utan att skjuta iväg i kostnad.
– Vi har även lagt in ett par fasta och tyngre solitärer samt designat specialgjorda soffor, som vår inredningspartner Izonak hjälpte oss att ta fram, berättar Pia-Cally Wendt.

Samarbete med inredningspartnern Izonak
Kanozi Arkitekters systerbolag Izonak, är en oberoende inredningspartner med en mångårig kunskap från producentledet.
– Vi har en stor kunskap och förståelse för marknaden och hanterar alla former av upphandlingsunderlag, beställningar, logistik och slutförande leverans, berättar Daniel Denzler, ansvarig för sälj- och projektledning på Izonak.
Precis som för Bror & Bord, kräver marknaden ofta specialbeställningar i inredningsprojekt, till exempel platsbyggda möbler. Izonak är specialiserade på att arbeta med sådana utmaningar, samtidigt som deras kanske främsta nisch är att kapa mellanhänder för att sänka kostnader, behålla kvalitet genom projektets tidplan och öka värdet för kunden.

Fler bilder av inredningsprojektet Bror & Bord hittar ni på vår projektsida.
Besök gärna restaurangen Bror & Bord i Göteborg, ni hittar öppettider och adress på deras webb.


Om Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/

Kontaktpersoner

Carolina Seybold
Presskontakt och marknadskommunikatör
Carolina Seybold