2020-06-24 13:58Nyheter

Bygglov i Halmstad

Västra Allén. Kanozi Arkitekter. Skanska.Västra Allén. Kanozi Arkitekter. Skanska.

I dagarna fick vi godkänt bygglov för Kvarter Västra Allén tillsammans med Skanska i Halmstad. Projektet är ett bostadskvarter på totalt 15 800m² som vi arbetar med från förstudie till färdigställande. 

Västra Allén är ett modernt flerbostadshus med traditionella material som tegel och aluminium. Med få färgval i gråskala känns uttrycket okonstlat och ger utrymme för de mer karaktäristiska burspråken med förskjuten nock. Bostadshusen omsluter en gemensam gård och erbjuder 122 lägenheter med ett storleksspann om 1-5 rok.
– Det var roligt att få besked om grönt ljus för bygglov innan semestern. Vi är många på Malmökontoret som har jobbat med det här projektet och lyckats få det fint i hamn, säger Claus Uldal, uppdragsledande arkitekt på Kanozi Arkitekter i Malmö.

Området, som heter Västra Förstaden, är under utveckling från industriverksamheter till blandad bebyggelse med en större andel bostäder. Det har ett unikt läge i Halmstad som både är stadsnära och har naturen alldeles inpå.
– Vi startar upp bygghandlingarna i höst, men försäljning av bostadsrätterna startar redan i sommar, berättar Sandra Westergaard, handläggande arkitekt på Kanozi Arkitekter i Malmö.



Om Kanozi Arkitekter

Kanozi Arkitekter erbjuder arkitektur som berör till bostadsutvecklare, entreprenörer och fastighetsägare. Företaget har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö, omsätter ca 92 MSEK och har 95 medarbetare från 13 olika länder. Kanozi arbetar varje dag för att skapa djärv form och hållbar funktion som bjuder in till upplevelse för alla sinnen. https://www.kanozi.se/