2020-04-21 05:30News

Storesupport donerar mat till vårdpersonal – och stöttar krogbranschen

Leverans till coronaenheten på Rinkeby Vårdcentral. 
Fr. vänster. Thomas Hogan, kock, Peter Erikson, vd Storesupport, Marion Wågby, driftadministratör, Storesupport, Paul Svensson, krögare.
Leverans till coronaenheten på Rinkeby Vårdcentral. Fr. vänster. Thomas Hogan, kock, Peter Erikson, vd Storesupport, Marion Wågby, driftadministratör, Storesupport, Paul Svensson, krögare.

För att stötta den hårt coronadrabbade restaurangbranschen beställer Storesupport 400 portioner mat från Save the Chefs som doneras till  vård- och omsorgspersonal i kampen mot covid-19.

– I dessa tider är branschtillhörighet mindre viktigt utan vi måste agera tillsammans för att bekämpa effekterna av viruset, säger Peter Erikson, vd på Storesupport.

Det rådande läget orsakat av coronaviruset tvingar företag inom de flesta branscher att tänka i nya banor för att rädda jobb och verksamheter. Hotell- och restaurangbranschen är en av de branscher som drabbats snabbast och hårdast då gästerna på många håll drastiskt minskat. Likt detalj- och dagligvaruhandeln har det kommit riktlinjer och restriktioner, men man har också på många håll tvingats att snabbt hitta helt nya affärsmodeller för att nå ut till gäster och skapa alternativa inkomstkällor.

En positiv kedjeeffekt

Save the Chefs, startades i mitten av mars 2020 på initiativ av kocken Thomas Hogan tillsammans med krögaren Paul Svensson. Affärsidén är att erbjuda leverans av matlådor till personer som jobbar hemifrån eller på andra sätt är socialt distanserade för att på så vis komma till gästerna när inte gästerna kan komma till restaurangerna. Matlådorna tillagas av ekologiska och närproducerade råvaror som beställs från lokala bönder och sysselsätter restaurangpersonal vilket bidrar till att rädda jobb. Dessutom finns möjligheten att måltiden ska skänkas till någon av de enheter som vårdar patienter drabbade av covid-19.

Branschöverskridande kamp

Storesupport ville göra något konkret för flera av de grupper som drabbats av coronaviruset och samtidigt involvera sina kunder. Idén att donera en matlåda för varje resurs som butikskunder bokade realiserades, och efter ett par veckor har över 400 matlådor samlats in till förmån för sjukvården.

– Genom att donera matlådor till vården tillsammans med våra kunder har vi gjort den positiva kedjan ännu längre och samtidigt involverat flera branscher. Vår förhoppning är att det ska inspirera ännu fler att engagera sig, säger Peter Erikson, vd Storesupport.

– Att få en så stor donation som Storesupport har bidragit med och få vara med och leverera den till vård och omsorg, den yrkesgrupp som är kanske mest utsatt är en fantastisk känsla, säger Paul Svensson, krögare.

– Vi hoppas att kunna fortsätta göra detta i ännu större skala för att kunna hjälpa många fler, säger Paul Svensson.


Topics: SE

About Job&Talent

Storesupport erbjuder tjänster som utvecklar och gör detaljhandeln i Sverige effektiv och lönsam. Koncernen startades år 2000, omsätter 400 MSEK och har 1 500 medarbetare. Huvudkontoret är i Solna, Stockholm. www.storesupport.se


Contacts

Josefin Holmqvist
PR and Communications Manager Nordics
Josefin Holmqvist
For all Nordic enquiries, mainly Sweden